Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discuţii aprinse în şedinţa CJC Situaţia navetiştilor de pe ruta Constanţa - Năvodari, amânată sine die

ro

01 Jul, 2017 00:00 4996 Marime text
Navetiştii şi pasagerii ocazionali de pe ruta Constanţa - Năvodari sunt exasperaţi de condiţiile în care sunt obligaţi să călătorească mai ales în sezonul estival. Situaţia se află în atenţia conducerii Consiliului Judeţean, care a luat decizia să trimită Corpul de Control să verifice dacă cei doi operatori care efectuează curse pe acest traseu îşi îndeplinesc obligaţiile contractuale.
 
„În următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean, vom decide dacă vom introduce altă cursă sau cei care deţin deja traseele vor fi obligaţi să suplimenteze cu maşini“, a precizat preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu.
 
Concomitent, a fost depus de către Partidul Mişcarea Populară un proiect de hotărâre privind actualizarea Programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean valabil pentru perioada 2014 - 2019, aprobat prin HCJC nr. 400/2013. Proiectul nu a fost aprobat însă în şedinţa de Consiliu de ieri, din cauza faptului că aleşii judeţeni de la PSD, ALDE şi PNL s-au abţinut de la vot.
 
În proiectul depus de PMP, se specifica faptul că „transportul public judeţean de persoane prin curse regulate este reglementat, în principal, de Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007 şi de Ordinul nr. 353/2007 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007. În ceea ce priveşte serviciul de transport de persoane care deserveşte populaţia oraşului Năvodari, este de notorietate faptul că, îndeosebi la orele de vârf, mijloacele de transport sunt insuficiente, nefiind asigurat transportul călătorilor în condiţii de siguranţă şi de confort. S-a constatat că autovehiculele care efectuează transportul public de persoane pe traseul Constanţa - Mamaia - Năvodari sunt arhipline. În acest context, este imperios sa precizăm că numărul locuitorilor oraşului Năvodari s-a mărit considerabil în ultimii ani.
 
Pe de altă parte, călătorii care folosesc mijloacele de transport pe acest traseu şi-au manifestat în mod constant şi vehement nemulţumirea cu privire la condiţiile în care sunt transportaţi, reclamând, în special, depăşirea capacităţii de transport şi starea tehnica precară a autovehiculelor. Pentru înlăturarea acestor neajunsuri, considerăm că se impune înfiinţarea unui nou traseu, respectiv traseul Constanţa - Mamaia - Năvodari - Lumina, care va asigura o descongestionare a fluxului de călători din această zonă. Operatorul care va executa noul traseu va prelua o parte a călătorilor, ajungându-se, în acest mod, la asigurarea unui serviciu de transport public de calitate.
 
De asemenea, prin înfiinţarea acestui traseu, locuitorii comunei Lumina vor avea o legătură directă cu staţiunea Mamaia, care, în prezent, nu există. Propunem prin prezentul proiect aprobarea înfiinţării traseului Constanţa - Mamaia - Năvodari - Lumina. Ulterior, printr-o nouă hotărâre, se vor aproba staţiile publice, graficul de circulaţie, numărul autovehiculelor necesare, precum şi capacitatea de transport minimă în urma consultării unităţilor administrativ-teritoriale cuprinse în acest traseu“.
 
Deoarece proiectul nu ar fi avut un studiu de oportunitate, consilierii judeţeni ALDE şi PNL au anunţat că se abţin de la vot. La rândul lor, social-democraţii s-au prevalat de faptul că operatorii de pe această rută sunt verificaţi de Corpul de Control al Consiliului Judeţean. Precizăm că Primăria Năvodari ar fi depus mai multe adrese în ultima perioadă la administraţia judeţeană prin care solicită sprijin pentru suplimentarea de către operatorii de pe ruta Constanţa - Mamaia - Năvodari a numărului de autobuze, respectiv microbuze.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Razvan 30 Jun, 2017 23:32 Rusine PNL si PSD!