Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din 2014 intră în vigoare taxele speciale La Pecineaga nu se majorează taxele şi impozitele, dar se pregătesc unele noi!

ro

11 Dec, 2013 00:00 2314 Marime text
Executivul a anunţat că va introduce începând cu anul 2014 impozitarea construcţiilor speciale. Impozitul va fi de 1,5% din valoarea fiecărei construcţii. La capitolul construcţii speciale se înscriu şi turbinele eoliene, pentru care primarii s-au luptat să le impoziteze, unii cu sorţi de izbândă, alţii nu. Tot construcţii speciale sunt însă cabinele telefonice, centralele hidroelectrice, termoelectrice şi nuclearo-electrice, staţiile şi posturile de transformare, sondele de ţiţei, gaze, iazurile pentru decantarea sterilului, reţelele electrice de contact pentru tracţiune electrică pentru linii de cale ferată, de tramvaie şi troleibuze, liniile de cale ferată minieră, construcţiile pentru transport feroviar, peroane; liniile şi cablurile aeriene de telecomunicaţii (stâlpi, circuite, cabluri, traverse, console etc.), etc.

La Pecineaga, primarul Lili Pîslaru consideră benefice o parte dintre reglementări. Şeful autorităţii locale se numără printre cei care îşi pun problema că noua impozitare, exceptând cea în cazul eolienelor, se va resimţi în preţul final al prestărilor de servicii. Cu toate acestea, pentru că unde-i lege, nu-i tocmeală, şeful autorităţii locale cheamă consilierii locali în data de 17 decembrie în şedinţă pentru a vota noi taxe. „Impozitele pe terenuri şi clădiri rămân la valoarea din acest an. În schimb, legea ne obligă să adăugăm noi taxe din 2014. Este vorba de taxele speciale, pe care le-am identificat pe raza comunei”, a explicat primarul comunei Pecineaga.
 
Teatrul vine în localitate de sărbători
 
Cei 150 de copii ai comunei Pecineaga, care frecventează grădiniţa şi clasele 0-IV, vor primi daruri de la autoritatea locală. Cadourile vor fi împărţite de profesori la şcoală, a precizat şeful autorităţii locale. Special pentru cei mici, primarul la primul mandat, Lili Pîslaru, aduce, în apropierea sărbătorilor, teatrul în comună. Spectacolul pregătit pentru copii, de la care nu vor lipsi colindele şi alte momente specifice acestei perioade, va avea loc în data de 20 decembrie, de la orele 16.00. În acest context, şeful autorităţii locale le transmite localnicilor următorul mesaj: „Le urez tuturor multă sănătate, bucurii şi un an nou viitor mai bun decât 2013!”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii