Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezvoltare durabilă în comuna Nicolae Bălcescu Se lucrează fără încetare la schimbarea aspectului canalului colector

ro

14 Apr, 2014 00:00 1903 Marime text
În comuna Nicolae Bălcescu se lucrează neîncetat. Cum vremea a început să fie una prielnică, au fost reluate lucrările pentru reabilitarea şi modernizarea întregii comune. „Curăţenia de Paşti este în plină desfăşurare. În întreaga comună se fac lucrări de igienizare, se văruiesc pomii şi bordurile, se curăţă toate spaţiile verzi, aleile, trotuarele, şi se fac toate lucrările necesare pentru a întâmpina sărbătorile pascale într-un mediu plăcut“, a declarat gospodarul-şef al comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan.

Primarul, care ieri şi-a sărbătorit ziua onomastică, a spus că, în prezent, cea mai mare lucrare este aceea desfăşurată la canalul colector care traversează comuna. Canalul porneşte din faţa sediului Primăriei, ajungând până dincolo de construcţia Căminului Cultural. Pentru aceste lucrări, fondurile alocate sunt de aproximativ 400.000 de lei. Din fericire însă, comunitatea locală de la Nicolae Bălcescu se bazează şi pe sponsorizări. „Investiţia, care este una foarte amplă, se referă la decolmatarea cursului apei, amenajarea cu dale de beton a albiei, reabilitarea malurilor prin montarea unor dale de beton şi astfel de lucrări care să transforme complet aspectul derelei.

De asemenea, vor fi montate şi podeţe pentru traficul persoanelor peste cursul apei. Această întreagă desfăşurare de forţe se face şi pentru că, ulterior, cursul de apă va trece prin mijlocul unui frumos parc, pe care îl vom amenaja cu bănci, locuri de joacă, corpuri de iluminat şi alte elemente decorative care vor transforma spaţiul în cel mai vizitat loc din comună“, a spus primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii