Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezinteres sau neîncredere în administraţia publică locală? Doar 6 la sută dintre constănţeni au completat chestionarul privind soarta Cazinoului!

ro

08 Mar, 2018 00:00 3039 Marime text
Luna trecută, Primăria a lansat un sondaj de opinie prin intermediul căruia solicita constănţenilor opinii cu privire la soarta Cazinoului Constanţa. Municipalitatea a vrut să se dumirească în legătură cu modul în care ar trebui să abordeze problema Cazinoului.
 
Prin intermediul chestionarului, locuitorii municipiului Constanţa erau consultaţi în legătură cu oportunitatea reabilitării Cazinoului Constanţa prin intermediul bugetului de stat (Compania Naţională de Investiţii - aşa cum este în prezent) sau printr-un împrumut (Primăria Municipiului Constanţa să se împrumute de la bănci). De asemenea, constănţenii au fost întrebaţi dacă ar trebui ca „simbolul“ Constanţei să fie deschis publicului pe toată durata anului, indiferent de anotimp, şi dacă sunt de acord ca o parte dintre activităţile derulate în interiorul Cazinoului să fie generatoare de venit pentru a acoperi cheltuielile sale de funcţionare şi de mentenanţă. Nu în ultimul rând, ei au fost invitaţi să aleagă minimum patru funcţiuni care ar putea fi asigurate în interiorul Cazinoului, astfel încât să se adreseze unui public cât mai larg, pe toată perioada anului.  
 
Potrivit datelor oficiale transmise de Institutul Naţional de Statistică, valabile pentru luna decembrie a anului 2016, municipiul Constanţa are o populaţie de 317.832 de locuitori, 149.118 bărbaţi şi 168.714 femei. Din numărul total de cetăţeni, un procent nesemnificativ a dat curs invitaţiei municipalităţii. Aproximativ 20.000, respectiv 6% dintre constănţeni. Dezinteresul locuitorilor sau neîncrederea în administraţia publică locală ar putea fi cauzele care au condus la o rată de participare scăzută la această consultare publică.
 
Cu toate acestea, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, se declară mulţumit de implicarea concitadinilor săi şi consideră rezultatul sondajului relevant. Datele oficiale ale sondajului urmează să facă obiectul unei conferinţe de presă care va avea loc în cursul acestei luni. Cu acea ocazie, cel mai probabil, municipalitatea va veni şi cu câteva direcţii clare pentru următoarea perioadă în ceea ce priveşte clădirea Cazinoului.
 
Vă reamintim că Primăria Constanţa şi Compania Naţională de Investiţii au încheiat în 2014 un protocol, care a fost prelungit în 2017, pentru consolidarea şi restaurarea clădirii. În decursul acestor ani, CNI a organizat trei licitaţii pentru desemnarea unui constructor, însă toate au fost anulate. Conservarea clădirii Cazinoului se va face cu bani de la bugetul local. Pentru că a fost aprobat bugetul municipiului Constanţa, primarul a declarat că imediat vor fi demarate procedurile de conservare a Cazinoului, care vor fi finalizate până la 1 decembrie 2018. Clădirea va fi protejată de un mesh, după ce se vor schimba geamurile sparte şi se vor face reparaţii la acoperiş.
 

Citeşte şi:

Sondaj de opinie
57 la sută dintre respondenţi ar fi de acord ca Primăria Constanţa să se împrumute pentru a reabilita Cazinoul! Mulţi consideră însă că primarul Făgădău nu va face nimic!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Doinita M 11 Mar, 2018 10:26 Nu stiu Daca se v-a face ceva sau sunt doar cortina la alte magarii Ale primariei,ca de altfel a tot ce inseamna Regimul actual,cert este ca,dupa un sfert de secol de facut doar ravagii in toate domeniile,ar Trebui sa inceapa sa si implineasca promisiunile,cu banii confiscati de la cei care ne-Au ruinat in toata perioada post - decembrista Si orice va ganditi sa faceti inauntru,ca s fie deschis non-stop ,faceti undeva si un spatiu de joaca pentru copii in timp ce parintii fac alte cele.Doar asa v-a functiona in toate anotimpurile si v-a fi deschis publicului ,de orice nivel si situatie materiala..Este doar O parere intre celelalte Ale voastre ,de acasa!Multumesc!
  • Craii de curte veche 08 Mar, 2018 08:52 ROMANII SUNT TOTAL NEEDUCATI. ADICA PROSTI. UNDE AU FOST LA SCOLI? PE TIMPUL LUI CEASCA PROFESORII II TRECEAU CLASA CA ERAU OBLIGATI ACUM CUMPARA FIECARE CE DIPLOMA VREA. PARLAMENTARII ROMANIEI O DEMONSTREAZA : TEODOROVICI. AVEA DREPTATE DOMNUL FILOSOF PETRE TUTEA CA A FACUT 17 ANI DE PUSCARIE PENTRU UN POPOR DE IDIOTI.