Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demersuri pentru asfaltarea de străzi în comuna Mihail Kogălniceanu

ro

30 Jan, 2017 00:00 1329 Marime text
Ţinând cont că este iarnă şi condiţiile meteorologice nu permit derularea de proiecte de infrastructură, în această perioadă, primăriile lucrează să pună la punct documentaţiile pentru proiectele ce urmează să fie depuse în săptămânile următoare.
 
La Mihail Kogălniceanu, se fac demersuri pentru implementarea altor lucrări importante pentru cetăţeni. Printre investiţiile necesare, amintim reabilitarea tramei stradale, proiect ambiţios, dar, totodată, costisitor. Pentru aceasta, este nevoie de bani de la Uniunea Europeană.
 
„Lucrăm la proiecte, la documentaţii, studii de fezabilitate. Desfăşurăm aceste activităţi în ceea ce priveşte documentaţiile, alergăm. Mai avem 45 de kilometri de asfaltat. După aprobarea bugetului, Ministerul Dezvoltării primeşte proiecte pentru drumuri, apă, canalizare. Eu doresc să fac patru proiecte pentru reabilitarea de drumuri. Trebuie să fragmentăm acest program în unele mai mici, deoarece, altfel, suma întreagă s-ar ridica la cinci milioane de euro. Sper ca, până la sfârşitul anului, să avem justificare bugetară pentru asfaltare“, a declarat Ancuţa Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu.
 
Pentru acest an, autorităţile locale au în plan şi investiţii în ceea ce priveşte unităţile de învăţământ. Primarul de la Mihail Kogălniceanu susţine că investiţiile realizate cu fonduri structurale sunt cele mai importante. În acest sens, primarul consideră că este importantă colaborarea cu autorităţile centrale, fără de care proiectele nu ar putea fi implementate.
 
„Am făcut studii de fezabilitate pentru toate drumurile din comuna Mihail Kogălniceanu. Lucrăm la proiectul de eficientizare economică la liceul din localitate şi la Şcoala Nr. 2, reabilitare şi extindere a grădiniţei. Mai avem un proiect cu racordurile de apă în satul Piatra. Sper să primim rezultate şi răspunsuri bune. S-a lucrat bine cu Ministerul Dezvoltării, funcţionează colaborarea şi cred că va fi bine. Nu mă gândesc să prind chiar toate proiectele, dar încercăm să facem cât se poate“, a mai explicat Ancuţa Belu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii