« Inapoi la articol

Deficit de 800 de locuri. Primăria Constanța transformă o cantină din Palazu Mare în creșă. Consilierii locali și-au dat acordul pentru investiție

Consilierii locali municipali constănțeni au votat schimbarea destinației imobilului situat în municipiul Constanța, Str. Tineretului nr. 23, din cartierul Palazu Mare, din cantină-ajutor social în creșă Clădirea din cartierul Palazu Mare a fost transmisă în folosinţă gratuită către Serviciul public de asistenţă socială Constanţa În acest moment, municipiul Constanța înregistrează un deficit de peste 800 de locuri în creșe Constanța beneficiază doar de șase creșe de stat iar pentru trei dintre acestea au fost organizate licitații pentru modificarea spațiilor existente în vederea măririi capacității Proiectele se derulează prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală

Consilierii locali municipali constănțeni au votat în unanimitate schimbarea destinației imobilului situat în municipiul Constanța, Str. Tineretului nr. 23, din cartierul Palazu Mare, identificat cu numărul cadastral 243075 din cantină-ajutor social în creșă.

În vecinătate viitoarei creșe urmează să fie amenajată şi o fermă cu produse bio, tocmai ca micuții să beneficieze de legume proaspete. Terenul destinat fermei are o suprafață de aproximativ 2.300 metri pătraţi.

Pentru realizarea acestui proiect, clădirea din cartierul Palazu Mare a fost transmisă în folosinţă gratuită către Serviciul public de asistenţă socială Constanţa .
Gestionararea proiectului va fi coordonată de viceprimarul Ionuț Rusu.
În acest moment, municipiul Constanța înregistrează un deficit de peste 800 de locuri în creșe.
Constanța beneficiază doar de șase creșe de stat iar pentru trei dintre acestea au fost organizate licitații pentru modificarea spațiilor existente în vederea măririi capacității. Proiectele se derulează prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală.
Reabilitarea , modernizarea și mansardarea creșei nr.1 de pe strada Adamclisi nr.1 din municipiu are o valoare de 3.711.393,55 lei. Proiectul vizează suplimentarea numărului de locuri până la un total de 90, îmbunătățirea activității și a standardelor serviciilor acordate, precum și reducerea costurilor utilităților prin reabilitarea termică a clădirii. Proiectul demarat la începutul anului 2020 are termen de finalizare de 15 luni.
Cea de-a doua creșă este cea de pe Aleea Mălinului nr.2. reabilitarea creșei nr.2 are o valoare de 5.918.011,32 lei și este la stadiul de proiectare și execuție lucrări.

Creșa nr.5 de pe Aleea Mimozelor nr.4 din Constanța va dispune după mansardare de un număr de locuri, până la un total de 70 , ceea ce va conduce la îmbunătăţirea activităţii şi a standardelor serviciilor acordate și reducerea costurilor utilităților prin reabilitarea termică a clădirii. Valoarea proiectului este de 3.764.287,86  lei.


Citește și:

Ce proiecte derulează Primăria Constanța și câți bani au obținut autoritățile prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală? 

Articol disponibil la adresa: https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/administratie-locala/deficit-de-800-de-locuri-primaria-constanta-transforma-o-cantina-din-palazu-mare-in-cresa-consilierii-locali-si-au-dat-acordul-pentru-investitie-739536.html