Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la o săptămâna la alta, Consiliul Local s-a răzgândit Mazăre vrea să-i întrebe pe constănţeni dacă sunt de acord cu preluarea unui nou pachet de acţiuni din Port

ro

08 Apr, 2014 00:00 2744 Marime text
Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a introdus, pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de ieri, un proiect de hotărâre „privind organizarea campaniei de consultare a locuitorilor municipiului Constanţa în problemele referitoare la Portul Constanţa“. Proiectul a fost votat, mai mult sau mai puţin surprinzător, în unanimitate. Legat de acest subiect, primarul Radu Mazăre a declarat, la finalul şedinţei: „Vom trimite o scrisoare către constănţeni despre situaţia actuală a administraţiei Portului, că deţinem acţiuni, ce ar urma să se întâmple şi ce ar urma să se întâmple cu banii proveniţi din acţiuni, respectiv să creştem subvenţia la energia termică“.

Edilul şef a precizat că, după ce locuitorii Constanţei vor primi scrisoarea cu pricina, municipalitatea va demara o campanie de strângere de semnături: „O să demarăm o campanie de strângere de semnături, făcută organizat şi temeinic, în care constănţenii vor semna dacă sunt de acord sau dacă nu sunt de acord (n.r. cu preluarea, de către administraţia locală, a unui nou pachet de acţiuni din Portul Constanţa), pentru că există aceste presiuni foarte mari făcute din interiorul Portului, de la milionarii de-acolo, care şi-ar pierde privilegiile“. „Să vedem şi noi ce spun constănţenii, dacă sunt de acord să preluăm mai mult“, a subliniat primarul Mazăre.

Atitudinea afişată ieri de primar contrazice total poziţia pe care el a adoptat-o la şedinţa de îndată a CLM Constanţa derulată joia trecută. La momentul respectiv, consilierul PNL Ana Marcu a solicitat insistent o dezbatere publică legată de proiectul privind transferul, cu titlu gratuit, a unui pachet de acţiuni de 13% din Portul Constanţa, de la Ministerul Transporturilor la administraţia publică locală. În acea şedinţă, liberala s-a lovit însă de refuzul primarului, dar şi al colegilor săi. Aceiaşi consilieri locali au fost, ieri, de acord întru totul cu această propunere, lucru ce ar putea să dea de gândit celor care i-au trimis în cel mai important for decizional local.

Rămâne de văzut în ce măsură se vor implica cetăţenii Constanţei în acest demers. Mai exact, dacă ei vor comenta în vreun fel pe marginea intenţiei administraţiei publice locale de a prelua un nou pachet de acţiuni din Portul Constanţa. Şi, dacă da, cum anume vor fi contorizate răspunsurile lor. Ce valoare vor avea acestea?
De remarcat este că propunerea de a organiza o campanie de consultare a cetăţenilor a venit după ce aleşii locali au votat proiectul prin care CLM Constanţa îşi dă acordul pentru preluarea pachetului de acţiuni de 13%. Aşadar, decizia de ieri a Consiliului Local Municipal Constanţa pare tardivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • HABARNAM 08 Apr, 2014 20:06 Preluarea portului inseamna de fapt controlul asupra orasului indiferent de cine va mai candida sau cistiga viitoarele alegeri. Acest oras este deja oglinda acestui primar gropi,mizerie, cersetori,spargeri,cea mai scumpa gigacalorie pe scurt un oras mort. Raspunsul meu la intrebarea primarului este NU!