Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De doi ani, bolnavii oncologici sunt puși pe drumuri Secția de Radioterapie din Spitalul Județean Constanța, redeschisă anul viitor?

ro

29 Sep, 2018 00:00 2462 Marime text
Din 24 septembrie, bolnavii oncologici din Constanța au rămas pentru a doua oară fără radioterapie, după ce și centrul privat care oferea acest tratament în baza unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a rămas fără finanțare.
Între timp, administrația județeană încearcă să urgenteze redeschiderea secției din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
Președintele CJ, Marius Horia Țuțuianu, a declarat ieri că Secția de Radioterapie ar putea fi redeschisă până la începutul anului viitor sau cel mai târziu în primăvara lui 2019.
 
„După cum știți, încă de anul trecut am semnat la Guvern contractul pentru radioterapie, RMN și CT. La ora actuală suntem în procedură să finalizăm lucrările la spațiul în care urmează să-și desfășoare activitatea Secția de Radioterapie, sperăm ca în cel mai scurt timp locuitorii județului Constanța să beneficieze de serviciile medicale. Până la sfârșitul anului va fi gata spațiul, astfel încât, până la începutul anului viitor, cel mai târziu în primăvara lui 2019, radioterapia va fi funcțională”, a precizat Țuțuianu.
 
Menționăm că, inițial, Radioterapia ar fi trebuit să fie gata în această vară, însă procedurile ar fi întârziat redeschiderea secției, susțin oficiali de la Consiliul Județean.
 
Vă reamintim că, pe 4 aprilie 2016, vechea secție de radioterapie a fost închisă, iar de atunci bolnavii de cancer din județul Constanța care fac radioterapie sunt nevoiți să străbată sute de kilometri pentru a se trata. Au trecut de atunci mai bine de doi ani și nu există certitudini în acest moment nici pentru 2019.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii