Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce se „opun” consilierii USR preluării cu titlu gratuit a câtorva zeci de hectare de la Ministerul Apărării și amenajării unui parc industrial?

ro

10 Jul, 2021 00:00 1548 Marime text


⦁    Proiectul de hotǎrâre inițiat de primarul Chițac privind solicitarea către Guvernul României de trecere a unor imobile administrate de MAI, prin U.M.0406 Constanța în domeniul public al municipiului Constanța nu a trecut de votul aleșilor locali
⦁    Potrivit inițiatorului, cele două terenuri pe care Consiliul Local ar fi trebuit să le preia din administrarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, erau destinate pentru amenajarea unui parc industrial
⦁    Imediat după vot, edilul Chițac i-a acuzat în spațiul public atât pe aleșii de la USR cât și pe cei de PSD  de interese care îi mână să se opună măririi patrimoniului imobiliar al municipiului
⦁    Consilierii locali municipali USR își motivează votul dat în CLM și-l trimit pe edil să citească legea


Proiectul de hotǎrâre inițiat de primarul Vergil Chițac privind solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la trecerea unor imobile din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Afacerilor Interne prin U.M.0406 Constanța în domeniul public al municipiului Constanța nu a reușit să treacă de votul aleșilor locali în câteva ședințe consecutive.

Ultima oară a picat la vot cu  9 voturi "pentru", 9 voturi "împotrivă" şi 8 "abţineri", în ședința de la începutul acestei luni.
Imediat după vot, edilul Chițac i-a acuzat în spațiul public atât pe aleșii de la USR cât și pe cei de PSD  de interese care îi mână să se opună măririi patrimoniului imobiliar al municipiului și creșterii calității vieții constănțenilor.

"De ce s-ar opune consilierii locali preluării cu titlu gratuit a câtorva zeci de hectare de teren de la Ministerul Afacerilor Interne? Terenuri necesare pentru construcții utile desfășurării serviciilor publice și edificării unui parc industrial ce va genera investiții, locuri de muncă și dezvoltare locală. Parc industrial pe care îl au chiar și unele sate, de ani de zile, dar Constanța, nu.

Concluzia este una singură: toți consilierii locali care au votat împotriva acestor proiecte au alte interese decât ale constănțenilor. Interese personale și meschine...

Mă refer la toți consilierii USR și PSD care fie s-au abținut, fie au votat împotriva  preluării celor 35 de hectare de la MAI. Proiectul a fost respins. Drept pentru care nu vom avea nici stație de compost, nici parc industrial".



"Un referat de aprobare de jumătate de pagină făcut pe genunchi nu este o justificare temeinică"

Consilierii locali municipali USR își motivează votul dat în CLM și-l trimit pe edil să citească legea!
"Cererea de transfer se aprobă prin hotărâre a Consiliului Local, în instrumentul de prezentare a hotărârii regăsindu-se, în mod obligatoriu, justificarea temeinică a uzului sau a interesului local.
Un referat de aprobare de jumătate de pagină făcut pe genunchi nu este o justificare temeinică. N-ar fi prima oară când Prefectura Constanța ar întoarce o hotărâre pe acest motiv.
Cerem respectarea legii. Atâta tot", spune Cătălin Iacob, consilier local municipal USR.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

USR PLUS și PSD au votat împotriva „parcului industrial” format din depozite și hale pe care și-l dorește primarul Vergil Chițac

Fără precedent. Vergil Chițac „guvernează“ prin dispoziție de primar. „Adoptă un spațiu verde“ intră în vigoare, deși CLM l-a respins
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii