Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De 1 Decembrie, steagul centenar a fost sfinţit în comuna Grădina (galerie foto)

ro

03 Dec, 2018 00:00 2131 Marime text
În anul 2018 sărbătorim 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârşirea statului naţional unitar român, realizată prin unirea provinciilor româneşti cu România.
 
1 Decembrie a fost marcat aşa cum se cuvine şi în comuna Grădina. Locuitorii comunei au celebrat, alături de consilierii locali şi primarul Gabriela Iacobici, Ziua Naţională a României. Astfel, steagul centenar a fost sfinţit şi purtat de copii pe străzile comunei Grădina. „La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!“, a spus primarul Gabriela Iacobici.
 
Anul 1918 este anul în care România a fost unită, prin sacrificiul oamenilor care au pus valorile naţionale peste orgoliile personale şi peste interesul propriu. Interesul naţional a clădit un popor puternic şi a reiterat valorile strămoşilor care de milenii au apărat graniţele României. În 2018, România nu mai este la fel de mare în graniţe, dar inima ei este tot acolo. Cu graniţe care ne despart de fraţii noştri, măcinată de probleme politice, sociale, economice, singurul care rămâne naţional este imboldul naţional. Drapelul, Imnul Naţional, stema şi dragostea pentru poporul român sunt valorile de care ne agăţăm în vremuri de cumpănă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii