Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacă n-o fi iar un termen habarnist… Centrul Multifuncţional pentru Tineret „Jean Constantin“, inaugurat săptămâna viitoare

ro

12 Apr, 2018 00:00 3500 Marime text
După mai bine de un an de când Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) anunţă inaugurarea Centrului Multifuncţional pentru Tineret, fostul cinematograf Republica are în continuare porţile închise.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, spune că şirul lung al amânărilor s-ar fi încheiat, iar centrul va fi inaugurat săptămâna viitoare, imediat ce va fi pus la punct programul de activităţi pentru perioada următoare. Cel mai probabil, inaugurarea va avea loc vineri, pe 20 aprilie. Precizăm că valoarea de inventar a imobilului construit în anul 1962, este de 7.692.077 de lei.

În cadrul Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ se vor organiza, în principal în weekenduri, dar şi cu ocazia diferitelor sărbători sau evenimente, spectacole, proiecţii de film, parade de modă etc., ca un rezultat al activităţilor derulate aici. Spectatorii interesaţi vor plăti bilet de intrare, al cărui preţ va fi aprobat prin hotărâre a Consiliului Judeţean Constanta. Banii rezultaţi din vânzarea de bilete vor fi destinaţi acoperirii costurilor generate de organizarea de evenimente, realizarea de proiecţii cinematografice, achiziţia de recuzită, materiale, consumabile, filme educaţionale, documentare, necesare desfăşurării curente a activităţii în cadrul centrului.

Reamintim că, la data de 1 aprilie 2013, începeau lucrările care ar fi trebuit să transforme cinematograful Republica în Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret - Centrul Cultural „Jean Constantin“. Acestea ar fi trebuit să fie gata - după mai multe amânări - pe data de 31 decembrie 2015. Cu toate că lucrările efective de construcţie s-au finalizat încă de anul trecut, proiectul s-a împotmolit la procedura de achiziţie a dotărilor. Aceasta a fost lansată încă din vara anului trecut, dar este încă în derulare, din cauza a două contestaţii.

Pe 16 august 2016, în şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa, aleşii judeţeni au fost chemaţi să aprobe proiectul de hotărâre privind aprobarea prelungirii duratei de finalizare a proiectului „Centrul multifuncţional educativ pentru tineret“ până la 1 noiembrie 2016.
Totodată, prin semnarea actului adiţional la contractul de finanţare nr. 3703/01.04.2013 au fost aprobate şi cheltuielile necesare finalizării acestuia, în sumă de 3.653.114,00 de lei, cu TVA inclus, sumă neeligibilă în cadrul proiectului. Valoarea proiectului iniţial a fost de 11.836.478,69 de lei, din care CJC contribuie cu 503.727,93 de lei.

Obiectivul general al proiectului a fost creşterea calităţii vieţii şi a infrastructurii sociale din Polul Naţional de Creştere Constanţa şi crearea de noi locuri de muncă, prin reabilitarea, modernizarea şi dotarea clădirilor în care se desfăşoară activităţi socio-culturale, precum actualul cinematograf Republica, pentru noi activităţi de educaţie, integrare / reintegrare socială, recreere oferite tinerilor care convieţuiesc în arealul Polului Naţional de Creştere - Constanţa, judeţul Constanţa, Regiunea de Dezvoltare 2 Sud-Est. 
 

CJC va acţiona în instanţă executanţii şi furnizorii 

 
Consiliul Judeţean Constanţa precizează în motivarea proiectului de hotărâre că va acţiona în justiţie în vederea recuperării sumelor alocate din fonduri proprii (după data de 31.12.2015) de la executanţii şi furnizorii cu care CJC a încheiat contracte, în condiţiile în care depăşirea termenului de 31.12.2015 se dovedeşte a fi din vina acestora. Potrivit anexei proiectului, executanţii şi furnizorii vizaţi de CJC au fost: Eurodidactica SRL, iar pentru lotul 2 (echipamente): Magic View SRL, dar şi societatea Donicris Company SRL, constructorul din cadrul proiectului.

Lucrările au fost finalizate abia anul trecut, după ce a fost identificată şi soluţia tehnică de răcire a echipamentelor. În acest sens, au fost executate următoarele tipuri de lucrări: realizarea unui gol în planşeul camerei de proiecţie, în vederea evacuării aerului cald generat de aparatul de proiecţie film; realizarea unei ventilaţii suplimentare a aerului în cabina de traduceri şi în cea de sunet şi lumini; suplimentarea unor circuite/prize în zona scenei şi a cabinei de proiecţie.

Valoarea lucrărilor atribuite prin contract către Improvement Construct SRL a fost de 36.331,34 de lei. Firma are sediul social în Constanţa. Asociatul şi administratorul societăţii este Ionel Radu, iar obiectul de activitate constă în lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii