Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Conturi loveşte din nou Primăria Medgidia ar putea încasa bani din taxa pe excavare pe ultima jumătate de secol

ro

22 Oct, 2014 00:00 2074 Marime text
La Curtea de Apel Constanţa a fost înregistrat un dosar în care SC Lafarge Ciment România SA reclamă Municipiul Medgidia - prin primar. Societatea a depus la instanţa civilă în materie de contencios administrativ şi fiscal o contestaţie a unui act administrativ fiscal emis de pârât.
Potrivit primarului municipiului Medgidia, Marian Iordache, este vorba despre o decizie venită de la Curtea de Conturi, prin care Primăria Medgidia trebuie să impută companiei producătoare de ciment taxa de excavare.

„Curtea de Conturi ne-a pus în vedere, iar noi trebuie să ne conformăm, trebuie să cerem banii, pentru că Lafarge a excavat pe o suprafaţă aici, în anul 2013“, a declarat edilul-şef de la Medgidia. Şeful autorităţii locale a mai explicat: „Este o prevedere din Codul Fiscal apărută în 2013, o taxă pentru excavare şi forare, articolul 267, aliniatul 4, însă Curtea de Conturi a indicat ca legea să se aplice retroactiv“. „Noi trebuie să recuperăm de la Lafarge, aşa ne impută Curtea de Conturi. Ar trebui recuperate sumele pentru întreaga perioadă de exploatare şi forare, care a început din 1956, chiar dacă atunci Lafarge nu era în Medgidia.

Atunci s-a început forarea în perimetrul lor. Este o acţiune normală pe care o face Lafarge-ul, care caută să conteste această decizie“, a mai spus primarul urbei. Şi reprezentanţi ai societăţii Lafarge au declarat că este vorba despre taxa pe care trebuie să o dea către buzunarul public al oraşului.
Potrivit legii, banii obţinuţi din taxa de forare şi excavare intră în bugetul local. Primăria Medgidia nu este singura care trebuie să se conformeze deciziei Curţii de Conturi pentru a recupera bani din taxa de excavare. Şi Primăria Saraiu are de recuperat bani în acelaşi mod de la societatea care a concesionat cariera de piatră.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii