Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumpăna, premiul de excelenţă în domeniul fondurilor europene

ro

24 Nov, 2018 00:00 1793 Marime text

La data de 22 noiembrie 2018, cu ocazia împlinirii a 18 ani de activitate a Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, a avut loc Simpozionul regional „Dezvoltarea durabilă a mediului rural”.
 
Cu acest prilej, au fost dezbătute diferite aspecte ale implementării proiectelor cu fonduri europene, iar cei mai merituoşi beneficiari şi colaboratori au primit premii de excelenţă. Comuna Cumpăna, reprezentată legal de către primarul ec. Mariana Gâju, a obţinut premiul de excelenţă „Comuna cu cele mai multe proiecte finanţate prin PNDR”, la nivelul judeţului Constanţa. Evenimentul a beneficiat de prezenţa directorului general AFIR, Adrian Chesnoiu, precum şi de cea a directorului general adjunct CRFIR 2 Constanţa, Panait Anghel.
 
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) îşi desfăşoară activitatea potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 41 din 18 iunie 2014, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale prin reorganizarea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), aprobată prin Legea 43 din 17 martie 2015. AFIR a preluat patrimoniul APDRP şi atribuţiile ce decurg din funcţia de monitorizare a Programului SAPARD, precum şi atribuţiile de implementare tehnică, plată şi monitorizare pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 - 2013.
 
Mai mult decât atât, AFIR va respecta criteriile de acreditare pe toată perioada pentru care i-a fost conferit managementul asistenţei prin deciziile Comisiei Europene. Agenţia a continuat efectuarea plăţilor pentru proiectele contractate prin SAPARD, iar până în decembrie 2013 a monitorizat toate proiectele care au fost finanţate prin acest program, pentru a se asigura că beneficiarii respectă clauzele asumate prin contractele de finanţare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii