Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumpăna. Manifestare culturală prilejuită de împlinirea a 129 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui poet naţional Mihai Eminescu (galerie foto)

ro

25 Jun, 2018 00:00 1262 Marime text
Sâmbătă, 23 iunie, în sala de spectacole a Căminului Cultural Cumpăna a avut loc o manifestare culturală prilejuită de împlinirea a 129 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui poet naţional Mihai Eminescu.

Momentul omagial a fost constituit de lansarea cărţii „Mihai Eminescu, un Dumnezeu rănit“, a autorului Laurian Stănchescu, un volum cu documente inedite primite de către acesta de la nepotul lui Mihai Eminescu.

În paralel, a fost prezentată o expoziţie de grafică semnată de Rodica Cristiana Marin, fostă elevă a Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ din Cumpăna, în prezent elevă a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“ Constanţa.

În spiritul promovării culturii româneşti, evenimentul a găzduit şi o expoziţie tematică prilejuită de Ziua Universală a Iei - unul dintre principalele simboluri ale României -, realizată de Atelierul de Creaţie din cadrul Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna.
Elevii Şcolii de Balet „Nicolae Spirescu“ din Cumpăna, pregătiţi de profesor Teodora Spirescu, au prezentat un moment de balet clasic.

Alături de cadre didactice şi iubitori de poezie eminesciană, la eveniment au luat parte primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, Daniel Dincă - prozator şi poet, membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, Dan Ungureanu - director de marketing în cadrul cotidianului Certitudinea şi Guner Akmolla - poetă şi prozatoare din Dobrogea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii