Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a fost atribuit contractul pentru prelungirea digului de larg din Portul Constanţa Lucian Băluţ - „Comisia de Evaluare nu a fost stabilită nici de Valentin Preda, nici de Decebal Şerban”

ro

12 Jun, 2013 00:00 2866 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC) a dat ieri publicităţii un comunicat de presă în care explică modul în care a fost încheiat contractul pentru investiţia „Prelungirea digului de larg din Portul Constanţa”. CNAPMC ţine să facă aceste clarificări după ce contractul mai sus menţionat a făcut, în ultima vreme, subiectul mai multor critici.
Potrivit CNAPMC, oferta financiară pentru care a fost declarată câştigătoare firma Van Oord Dredging and Marine Contractors este de 420.451.165 lei, echivalentul a 99.940.852,15 euro la cursul de referinţă precizat în documentaţia de licitaţie, sumă care a rămas nemodificată şi în contractul cu Van Oord.
„Şedinţa de deschidere a ofertelor pentru atribuirea contractului de achiziţie publică având ca obiect achiziţia lucrărilor de execuţie pentru obiectivul de investiţie Finalizarea Digului de Larg din Portul Constanţa a avut loc la sediul CN APM SA Constanţa, pe 18.02,2010. La această licitaţie au participat 11 ofertanţi”, explică CNAPMC. Pe data de 30 martie 2010 a fost încheiat primul raport al procedurii de atribuire a contractului de achiziţie pentru dig. Potrivit acestui raport, câştigătorul contractului era Josef Mobius Bau Ag, dar raportul a fost contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor de şase ofertanţi. De-a lungul timpului, cinci astfel de rapoarte au fost contestate, ajungându-se chiar şi în instanţă. Pe parcursul litigiilor, nouă ofertanţi s-au retras din competiţie. Ultimele două companii rămase în cursă au fost Van Oord Dredging Marine Contractors şi Asocierea „Grup Servicii Petroliere S.A. - Jan de Nul N.V.”, acestea din urmă contestându-se reciproc. Raportul V, care a rămas în vigoare prin decizia Curţii de Apel Bucureşti, desemna drept câştigătoare a contractului pentru execuţia digului de larg firma Van Oord.
„Oferta câştigătoare a fost stabilită de Comisia de Evaluare, însuşită de Autoritatea Contractantă - CN APM SA Constanţa li confirmată de Curtea de Apel Bucureşti, prin menţinerea Raportului V. Componenţa Comisiei de Evaluare nu a fost stabilită nici de secretarul de stat la acea dată, Valentin Preda, nici de directorul general Decebal Şerban”, subliniază CNAPMC în comunicatul semnat de directorul general, Lucian Băluţ.
Totodată, CNAPMC menţionează că nu s-au adus „modificări substanţiale” contractului de execuţie a lucrărilor încheiat cu Van Oord şi că el corespunde cu cel iniţial, din documentaţia de licitaţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii