Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu datorii de mii de lei la bugetul local, dar cu pretenţii O licitaţie a stârnit controverse la Bărăganu

ro

16 Sep, 2016 00:00 2454 Marime text
O licitaţie care, potrivit unora, a avut deja loc, potrivit altora, ar urma să aibă loc, pune pe jar locuitorii şi membrii administraţiei locale din comuna Bărăganu. Mai exact, este vorba despre acordarea unor locuri de casă pentru tinerii cu vârste până în 35 de ani, prin care aceştia ar urma să dobândească gratuit un teren pe care să îşi construiască o locuinţă, mai ales că la Primărie au fost depuse până acum 100 de astfel de cereri.
 
Ideea primarului din Bărăganu, Titu Neague, a stârnit mari controverse în sânul comunei, mai exact, în satul Lanurile. Ieri, un telefon la redacţie din partea unui membru al filialei locale liberale Bărăganu, Daniel Iancu, anunţa că o parte dintre terenurile pe care Primăria intenţionează să le cedeze gratuit tinerilor comunei s-ar afla chiar pe suprafaţa terenurilor sale.
 
Contactat de redactorii cotidianului ZIUA de Constanţa, în replică, primarul Neague afirmă că Daniel Iancu are datorii de mii de lei la bugetul local, şi, mai mult decât atât, cultivă ilegal terenurile din preajma casei sale, pentru care acesta nu ar deţine acte.
 
„Eu vreau să crească numărul populaţiei în comuna noastră. Satele se depopulează, iar asta o ştim cu toţii. Acum încercăm să acordăm, prin licitaţia care ar urma să aibă loc mâine, zeci de locuri de casă tinerilor comunei pe Legea 15. Domnul Iancu este nemulţumit de faptul că, în preajma casei sale, există o suprafaţă pe care o cultivă, dar pentru care nu deţine acte. Noi vrem să lotizăm acea suprafaţă şi să o cedăm tinerilor, dar suprafaţa nici măcar nu a fost inclusă în licitaţia de mâine, nefiind nici măcar măsurată”, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, primarul comunei constănţene Bărăganu, Titu Neague.
 
De altfel, gospodarul-şef mai susţine că simpatizantul PNL Daniel Iancu a acumulat aproximativ 200 de amenzi, pe care i le-a încheiat Poliţia de Frontieră Constanţa, conform informaţiilor puse la dispoziţia cotidianului ZIUA de Constanţa, valoarea totală fiind de 127.888 de lei. Șeful autorităţii publice locale din Bărăganu atrage atenţia că „acest debit, nefiind achitat, afectează bugetul local”.
 
Mai mult decât atât, Primăria Bărăganu s-a trezit de curând cu un control al Curţii de Conturi, autoritate care cere explicaţii cu privire la aceste datorii. În acest sens, primarul l-a acţionat în judecată pe Daniel Iancu, pentru a recupera acești bani, și i-a promis acestuia, prin intermediul nostru, că îl va lăsa să culeagă recolta de porumb de pe cele două hectare din jurul casei sale, pentru care acesta nu deţine acte, urmând ca terenul să fie lotizat și oferit gratuit tinerilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii