Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu avânt electoral Făgădău vesteşte o nouă înfăţişare a bulevardului Tomis. Dacă nu va reuşi, promite o demisie - a sa (galerie foto)

ro

16 Mar, 2016 00:00 3833 Marime text
 

În şedinţa extraordinară de ieri, aleşii locali au tranşat trei proiecte de hotărâre care, se pare, nu sufereau amânare astfel încât să fie introduse pe ordinea de zi a unei şedinţe ordinare.
 

„Motivul pentru care am generat această şedinţă extraordinară este că legea ne obligă să luăm act, în termen de 15 zile, de schimbarea medicului-şef din cadrul laboratorului de analize medicale al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Este proiectul cel mai neimportant pentru mine. Dar am profitat de prilej pentru a pune pe ordinea de zi şi alte proiecte urgente pentru oraş“, a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar al oraşului Constanţa, Decebal Făgădău.


Zona Faleză Nord, bulevardul Tomis şi plaja Modern, în atenţia consilierilor locali

Astfel, pe ordinea de zi a fost introdus un proiect de hotărâre prin care se predă către Confort Urban SRL strada Iuliu Maniu, cu o suprafaţă de 6.720 mp, un teren şi nişte construcţii (alei şi scări) din zona Faleză Nord, blocurile BM9B - BM17, cât şi bulevardul Tomis, tronsonul de la intersecţia cu bulevardul Mamaia până la strada Vasile Alecsandri (cunoscut de constănţeni ca zona statuii Lupoaicei). Pe acest tronson, aleşii locali au stabilit că, imediat ce firele de pe stâlpii de iluminat vor fi îngropate în pământ şi canalizarea va fi pusă la punct, se va începe lucrul la trotuare şi la piste pentru biciclete. Potrivit primarului interimar, pe 1 iunie, bulevardul Tomis - tronsonul Capitol - Lupoaică nu va mai avea fire, iar pista de biciclete va fi realizată pe aceeaşi suprafaţă, pentru a lega bulevardul Mamaia şi Peninsula de Parcul Teatrului.
 

„Aici vreau să facem un pilot şi să vedem cum va funcţiona el. Apoi, vom extinde în tot oraşul. Pe acest tronson vrem să stabilim un standard de referinţă pentru modul în care vor arăta bulevardele oraşului nostru. Până la data de 1 iunie, constănţenii vor avea două bulevarde Tomis. Cei care se uită spre zona Dacia vor vedea vechiul Tomis, iar cei care se uită spre mare vor vedea noul bulevard Tomis sau nişte demisii. Inclusiv a mea“, a adăugat Decebal Făgădău.


Plaja Modern scapă de imaginea dezolantă

 Viceprimarul Decebal Făgădău a mai spus că, în ceea ce priveşte plaja Modern, îşi doreşte o igienizare a întregii faleze înainte de începerea sezonului estival. Acesta a precizat că, dacă nu va reuşi să convingă privaţii din zona falezei să-şi cureţe proprietăţile, CLM va interveni cu amenzi şi cu voluntari.
 

„Evident, vom face mici reparaţii pe aleea Lebedei, care este şi aleea de acces către plaja Modern. Vom demola toate construcţiile ce aparţin municipalităţii din zona plajei Modern. De aceea am introdus acest proiect suplimentar pe ordinea de zi“, a mai spus Făgădău.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii