Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu acceptul Marianei Mircea Tirurile fac ravagii pe drumul comunal Siliştea - Seimeni (galerie foto)

ro

11 Apr, 2012 02:48 1635 Marime text
drum_drum.jpgTimp de două săptămâni, cu acceptul Marianei Mircea, primarul din Cernavodă, maşini cu încărcătură de 56 de tone, venite dinspre Pantelimon, au tranzitat şoseaua de centură a oraşului şi şi-au continuat deplasarea pe drumul comunal Siliştea - Semeni.

Şi nu întâmplător, ci şi din cauza greutăţii transportate de maşini, şoseaua de centură a oraşului Cernavodă arată astăzi ca după război, gropile în asfalt fiind prezente la tot pasul.

Primarul din Seimeni, Lucian Blaj, susţine că Mariana Mircea, edilul din Cernavodă, ar fi trebuit să interzică circulaţia pe şoseaua de centură a oraşului a maşinilor ce transportă piatră pentru construcţia autostrăzii. „Nu ştiu ce urmăreşte Mariana Mircea! Probabil vrea să distrugă şoseaua de centură a oraşului şi nu ştie cum", declară intrigat primarul de la Seimeni. Primarul Lucian Blaj a mărturisit că nu a găsit înţelegere nici la Mariana Mircea, nici la constructori. „Când le-am spus şoferilor de pe tir că-mi strică drumurile, mi-au spus că îmi vor da piatră să le refac. Dar ce, eu am nevoie de piatră, în condiţiile în care drumurile sunt asfaltate?", se întreabă retoric şeful autorităţii locale. Potrivit primarului, maşinile trebuiau să fie direcţionate de Mariana Mircea către traseul de pe drumurile naţionale Hârşova - Constanţa, Medgidia - Constanţa, întrucât acestea au interdicţie pe drumurile comunale.

„Mi-au distrus asfaltul"

Localnicii din Siliştea şi din Seimeni au fost practic terorizaţi timp de 14 zile, susţine primarul din Seimeni, Lucian Blaj. „Cele două bazine de apă din localitate sunt puse în pericol, deja am observat că acestea prezintă fisuri. Să nu uităm că zona este ameninţată şi de alunecări de teren, iar maşinile de mare tonaj sunt şi din acest punct de vedere o ameninţare pentru localitatea Seimeni. Ce să mai spun de drumuri? Efectiv, mi-au distrus asfaltul! Şi la Siliştea cetăţenii fac gălăgie mare, întrucât le sunt ameninţate casele, care se clatină când tirurile trec prin comună", a declarat Lucian Blaj. Primarul a precizat că s-a luat decizia ca la Siliştea să fie montat un indicator prin care să fie restricţionată circulaţia tirurilor încărcate cu mai mult de opt tone. Un astfel de indicator există în prezent numai la Seimeni.

Prefectul Claudiu Palaz a fost sesizat să intervină

Prefectura Constanţa a fost sesizată să intervină pentru a pune capăt conflictului. „Am sesizat zilele trecute Prefectura Constanţa referitor la situaţia existentă. De asemenea, ieri (n.r. luni) cei de la Regia de Drumuri şi Poduri au venit cu un cântar şi au oprit tirurile. A fost prezentă şi poliţia, care a dat amenzi. Dar nu ştim pentru cât timp s-au liniştit lucrurile", a afirmat primarul din Seimeni, Lucian Blaj. Şeful autorităţii locale a mărturisit că va face o nouă adresă la Prefectura Constanţa, în speranţa că va găsi ajutor pentru a se pune capăt acestei situaţii. Contactat telefonic, prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, a precizat că nu înţelege de ce cei doi primari, Mariana Mircea şi Lucian Blaj, nu se înţeleg în privinţa tranzitului maşinilor de mare tonaj, în condiţiile în care sunt prieteni. „Voi analiza situaţia şi voi decide care este cea mai bună variantă pentru cetăţeni", a mai declarat prefectul Claudiu Palaz.

Menţionăm că am contactat-o telefonic şi pe Mariana Mircea pentru a afla un punctul de vedere cu privire la tranzitul maşinilor de mare tonaj. În acest sens, i-am trimis şi un mesaj text pe telefonul mobil, însă până la închiderea ediţiei nu am primit niciun răspuns. Dacă primarul îşi va exprima punctul de vedere, îl vom face public.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii