Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:12 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CT BUS SA este noua societate care se ocupă de transportul local în Constanţa. Discuţii privind liniile metropolitane

ro

15 Oct, 2019 00:00 6047 Marime text
Prin proiectul de hotărâre de Consiliu Local Municipal aprobat ieri, în şedinţă extraordinară, serviciul public de transport local va fi asigurat de CT BUS SA, astfel RATC devine istorie, aşa cum a punctat şi primarul Constanţei, Decebal Făgădău.
 
Mai mult, acesta a punctat la conferinţa de presă susţinută la finele şedinţei că urmează să se întâlnească cu primarii din Cumpăna, Valu lui Traian, Năvodari, Lumina, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu şi Agigea pentru a discuta posibilitatea de a crea linii între localităţi pentru a putea ajunge mai uşor oamenii dintr-o localitate în alta.
 
„RATC a devenit istorie! Ne aflăm în faţa unei companii moderne, o companie de transport a oraşului, suplă, mobilă, transparentă, apropiată de constănţeni, o companie care poartă numele CT BUS - Constanţa Autobuz. Autobuzele din Constanţa, indiferent de mărimea lor, vor fi parte a flotei CT BUS şi vreau să vă anunţ că până la finele lunii voi avea o întâlnire cu primarii din localităţile ce fac parte din zona urbană funcţională a municipiului Constanţa: Năvodari, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Ovidiu, Valu lui Traian, Cumpăna, Agigea. Le voi propune edililor acestor localităţi ca împreună să înfiinţăm o asociaţie de dezvoltare intercomunitară pentru transport, urmând ca în funcţie de posibilitatea de a asigura anumite trasee, să le propun să delege contractul, aşa cum o facem noi, către compania CT BUS SA.
Propunem comunităţilor din jurul Constanţei să devină acţionar la compania noastră şi să avem o singură companie de transport pentru această zonă, care este, de fapt, inima judeţului Constanţa, inima regiunii Dobrogea şi un pol important în ceea ce priveşte mobilitatea României. Evident, nu se va întâmpla totul peste noapte”, a spus primarul Constanţei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii