Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Consilierii judeţeni aprobă taxele de vizitare pentru MINAC, Edificiul Roman cu Mozaic, muzeele şi cetăţile Adamclisi şi Hârşova

ro

21 Mar, 2018 00:00 5145 Marime text
Aleşii judeţeni din Constanţa se întrunesc săptămâna viitoare în şedinţă de Consiliu Judeţean. Pe ordinea de zi se regăseşte şi un proiect privind modificarea şi completarea anexei nr. 6 din HCJC nr.10/2018 privind stabilirea unor tarife, taxe şi taxe speciale pentru anul în curs. Modificarea vizează taxele de vizitare pentru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC) şi secţiile sale.
 
Proiectul include şi gratuităţi şi reduceri pentru mai multe categorii de persoane. Astfel, copiii în vârstă de până la şapte ani au acces gratuit la obiectivele Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa. Elevii şi studenţii beneficiază de reduceri şi/sau gratuităţi privind accesul la obiectivele MINAC (inclusiv secţiile acestuia), pe baza carnetului de elev sau a carnetului de student.
 
Copilul cu handicap, precum şi persoana care îl însoţeşte beneficiază de gratuitate la bilete de intrare la spectacole şi muzee. Adulţii cu handicap beneficiază de bilete de intrare la spectacole, muzee, manifestări artistice şi sportive, astfel: adultul cu handicap grav sau accentuat, precum şi persoana care îl însoţeşte beneficiază de gratuitate; adultul cu handicap mediu şi uşor beneficiază de bilete de intrare în aceleaşi condiţii ca pentru elevi şi studenţi.
 
Accesul tuturor categoriilor de persoane cu dizabilităţi şi al însoţitorilor acestora se va face pe baza certificatului de handicap sau a oricăror alte acte doveditoare. Pensionarii beneficiază de reduceri, conform tarifelor prevăzute mai sus, accesul făcându-se pe baza ultimului cupon de pensie şi a actului de identitate.
 
Pentru accesul în muzeu (sediu), la Edificiul Roman cu Mozaic şi complexurile Histria şi Adamdclisi, se poate elibera un abonament turistic/card multiplu, plătindu-se o taxă unica în valoare 12,50 de lei pentru copii. Pentru zonele arheologice care urmează a fi afectate de investiţii, se încheie contract între muzeu şi investitor pentru proiectarea şi executarea lucrărilor de eliberare a amplasamentului de sarcină arheologică. În acest caz, taxa de supraveghere se include în devizul de lucrări.
 
Se pot acorda gratuităţi/scutiri privind accesul, prin dispoziţia sau la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanta, cu ocazia unor evenimente deosebite şi sărbători naţionale sau în funcţie de capacitatea sau numărul de locuri disponibile, se arată în proiectul de hotărâre de Consiliu Judeţean.
 

Iată taxele de vizitare la MINAC şi secţiile sale!

 
Pentru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, tariful întreg de vizitare este de 20 de lei, iar pensionarii, elevii şi studenţii vor plăti în 2018 doar 5 lei.
Pentru Edificiul Roman cu Mozaic, taxa de vizitare cu preţ întreg este de 10 lei, pentru pensionari - 5 lei iar elevii şi studenţii vor plăti doar 2,5 lei.
 
Pentru turul ambelor obiective, preţul întreg de vizitare este de 25 de lei, pentru pensionari - 10 lei, iar pentru elevi şi studenţi - 6,25 de lei.
În 2018, tariful pentru vizitarea Monumentului Triumfal de la Adamclisi este de 10 lei pentru adulţi, preţ întreg, de 5 lei pentru pensionari, preţ întreg, şi de 2,5 lei pentru elevi şi studenţi. Tarifele sunt similare şi pentru cei care doresc să vadă Muzeul Adamclisi. Cetatea Tropaeum Traiani din cadrul Complexului Muzeal Adamclisi se poate vizita gratuit de către toate categoriile de public.
 
Pentru vizitarea Muzeului Carsium de la Hârşova, tarifele sunt următoarele: 9 lei - bilet întreg, 4 lei - pensionari şi 2 lei - elevi şi studenţi. În ceea ce priveşte Complexul Muzeal Histria, intrarea la muzeu sau în cetate costă anul acesta 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru pensionari şi 2,5 lei pentru elevi şi studenţi.
 
Pentru accesul în muzeu (sediul MINAC, Edificiul Roman cu Mozaic, Histria şi Adamclisi), se pot elibera şi abonamente: 50 de lei este contravaloarea celui pentru adulţi şi 12,50 de lei pentru elevi şi studenţi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii