Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa ar putea avea două parcuri noi la CET şi în cartierul Abator

ro

21 Mar, 2019 00:00 2174 Marime text
Aleşii locali municipali au adoptat ieri în şedinţă extraordinară de Consiliu Local Municipal Registrul local al spaţiilor verzi din intravilanul municipiului Constanţa - parţial.
 
Edilul-şef Constanţei, Decebal Făgădău, a explicat că municipalitatea are posibilitatea să acceseze fonduri europene pentru a rezolva problema terenurilor degradate. Două astfel de terenuri au fost identificate în două zone din municipiu. La CET şi în cartierul Abator, pe strada Albăstrelelor.
 
„Pentru că am identificat două terenuri degradate, care nu au restricţii, trebuie să le înscriem provizoriu în acest Registru al spaţiilor verzi pentru a putea accesa fonduri europene pentru punerea în valoare a acestor două terenuri”, a precizat Decebal Făgădău. 
 
La finalul şedinţei, primarul Decebal Făgădău a precizat că cele două terenuri vor deveni două oaze de verdeaţă dotate cu iluminat public, mobilier urban şi locuri de joacă pentru copii. Proiectele pentru cele două terenuri vor fi depuse pentru finanţare săptămâna viitoare.
 
Totodată, primarul susţine că odată cu finalizarea registrului spaţiilor verzi, respectiv în 2020, vrea să elimine legenda potrivit căreia Constanţa nu are spaţii verzi sau că în Constanţa se construieşte pe spaţiul verde. „După inventariere terenurilor în cadrul acestui registru, nimeni nu va mai putea schimba destinaţia acestor terenuri, nimeni nu se va mai putea atinge de niciun centimetru de iarbă”, a afirmat edilul-şef.

Citeşte şi:
 
LIVE TEXT Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară. Sunt trei proiecte pe ordinea de zi (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii