Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local Municipal votează la propunerea primarului Chițac, o solicitare de preluare a Palatului Copiilor din Constanța

ro

27 Aug, 2021 00:00 2111 Marime text
  • Consiliul local al municipiului Constanța se reunește în ședință ordinară, marți, 31 august 2021
  • Pe ordinea de zi se află și un proiect de hotǎrâre privind aprobarea solicitării către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la trecerea unui imobil din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța în domeniul public al municipiului Constanța
  • Guvernul României trebuie să emită o HG pentru transmiterea unui bun imobil situat în Constanța, pe strada Soveja nr. 17, din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Constanţa
  • Este vorba despre Palatul Copiilor din Constanţa, pe care Consiliul Local Municipal vrea să-l preia cu scopul dezvoltății activităților de tineret și sport
 
Consiliul local al municipiului Constanța se reunește în ședință ordinară, marți, 31 august 2021 de la ora 13:00. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Pe ordinea de zi se află și un proiect de hotǎrâre privind aprobarea solicitării către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la trecerea unui imobil din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța în domeniul public al municipiului Constanța, vezi secțiunea „documente".

Guvernul României trebuie să emită o HG pentru transmiterea unui bun imobil situat în Constanta, pe strada Soveja nr. 17, din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Constanţa.

Este vorba despre Palatul Copiilor din Constanţa, pe care Consiliul Local Municipal vrea să-l preia cu scopul dezvoltății activităților de tineret și sport, la sprijinirea sportului pentru toți, a sportului de performanță și asigurarea condițiilor organizatorice și materiale de preacticare a educației fizice și sportului în municipiul Constanța.

Menţionăm că, în vara anului 2017, şi fost primar Decebal Făgădău şi-a exprimat interesul pentru preluarea Palatului Copiilor aflat în subordinea Ministerului Educaţiei, alături de alte entităţi din municipiu, cum ar fi: Clubul Sportiv Farul Constanţa, Clubul Sportiv Şcolar 1, Sala Sporturilor, Complexul Sportiv Tomis, situat pe strada Flămânda, hotelul şi restaurantul Sport din municipiu.

Totodată, în luna august a anului 2016, vicepreşedintele CJC de la acea vreme, Claudiu Iorga Palaz iniţia un proiect prin care se propunea preluarea de către Consiliul Judeţean a Palatului Copiilor Constanţa de la Ministerul Educaţiei, dar acesta a fost respins de aleşii PNL, care au votat împotrivă.

 În şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa din 31 octombrie 2016, pe masa aleşilor locali s-a aflat şi proiectul de hotărâre privind transmiterea imobilului situat pe strada Soveja nr. 17 din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale, în domeniul public al municipiului Constanţa şi administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa.

Precizăm că era vorba despre imobilul Palatului Copiilor Constanţa, compus din corp C1, corp C2 - sală de sport, căsuţe prefabricate + cabină, corp C 3 - bazin de înot şi corp C4 - teatru de vară. Nici a doua încercare de preluare a CLM nu a fost una de succes.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Se mai face o încercare Consiliul Judeţean, solicitare de preluare a Palatului Copiilor. Teatrul pentru Copii şi Tineret şi balerinii de la „Oleg Danovski“ se vor muta aici!

La propunerea aleșilor locali USR PLUS, cinci baze sportive vor fi preluate de Primăria Constanța pentru reabilitare

Palatul Copiilor din Constanța, lăsat în paragină, de autorități. Petiție pentru stoparea degradării complexului

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii