Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local Municipal, chemat să aprobe. Proiectul de reabilitare a Peninsulei constănțene s-a scumpit! (documente)

ro

31 Aug, 2020 00:00 1731 Marime text
  • Proiectul „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța-etapa II” s-a scumpit în trei luni
  • Proiectul, demarat în 2018, are ca perioadă de implementare intervalul 2018-2023
  • Certificatul de urbanism nr. 2621 pentru această etapă a proiectului va expira în octombrie 2020 și are nevoie de reînnoire

Consiliul local al municipiului Constanţa se reunește în şedinţă ordinară, luni, 31 august, a.c., începând cu ora 15.00, în sistem de videoconferință. 
Pe ordinea de zi, în atenția aleșilor locali municipali, revine pentru a doua oară în această primă jumătate a anului, proiectul „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța-etapa II”.
Proiectul s-a mai aflat  pe ordinea de zi și în luna mai a acestui an, atunci când cheltuielile costurile de realizare au fost upgradate, vorbim despre costurile neeligibile, citește și: Proiectul de reamenajare a zonei pietonale din centrul istoric al Constanţei, etapa II-a, modificat de Consiliul Local Municipal. Au crescut costurile neeligibile (documente).


Astăzi, consilierii locali sunt chemați să aprobe o nouă majorare a acestui proiect, astfel: „Se aprobă contribuţia proprie în proiect a sumei de 1.125.903,12 lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât şi contribuţia de 2%, în cuantum de 506.353,03 lei, reprezentând cofinanţarea din valoarea ellgibilă a proiectului “Reamenajarea Integrată a zonei pietonale dln centrul istoric al municipiulul Constanţa – etapa II”.
Proiectul, demarat în 2018, are ca perioadă de implementare intervalul 2018-2023. Acesta are o valoare eligibilă, din care valoarea nerambursabilă (maximum 98% din valoarea eligibilă) de 27.000.000 de lei / 26.460.000 de lei.

Câştigătoarea contractului pentru serviciul de actualizare documentaţie tehnico - economică aferentă acestui proiiect, în valoare de 303.744.21 lei fără TVA și atribuit anul trecut de primăria Constanța -  a fost  societatea Tehno Consulting Solution, cu sediul social pe strada Răscoalei, Pantelimon, România.
Asociat şi administrator al societăţii este Benian Gheorghe Bălă. Acesta mai este asociat şi în Revitalco Management & Consulting SRL, care a derulat mai multe contracte cu primării şi ONG-uri din judeţul Constanţa.
 

Ce presupune etapa a II-a de reamenajarea integrată a zonei pietonale 

Certificatul de urbanism nr. 2621 pentru această etapă a proiectului va expira în octombrie 2020 și are nevoie de reînnoire.
Străzile din zona peninsulară programate pentru reamenajare în cadrul proiectului sunt: intrare Dragon strada Plevnei, strada Mihail Kogălniceanu, strada Virtuţii, strada Dragoş Vodă, strada Ecaterina Varga, strada Negru Vodă, strada Vasile Ţurcanu, strada Poştei, strada Callatis, strada Doinei, strada C.A. Rosetti, strada Zambaccian, strada Sulmona, strada Orientului, strada Crângului, strada 9 Mai, strada Gheorghe Şonţu, strada Prof. Ion Cantacuzino, strada Teodorescu Valahu (Luntrei), strada Cristea Georgescu, strada Grigore Tocilescu, strada Horia, strada Constantin Brâncoveanu, strada Reiner Francisc, strada Basarabi, strada Traian (Judecătoria Constanţa), precum şi alei din zona delimitată de bulevardul Regina Elisabeta şi străzile Remus Opreanu, Reiner Francisc şi Cristea Georgescu, pavimentul de pe platforma statuii Anghel Saligny, trotuarele aferente străzii Traian, scara de acces din strada Termele Romane şi scara de acces spre bulevardul Regina Elisabeta.
 
 
Citește și:

Se pregătește un nou regulament de acces? Decebal Făgădău, nu se lasă “Zona Peninsulară va deveni, în cele din urmă, pietonală!”

Constănțeanul supărat Inventarul pavajului din Peninsulă înainte de demararea etapei II-a de reamenajare a zonei pietonale din centrul istoric( galerie foto)

Regulamentul de acces în zona peninsulară a Constanței a fost anulat. Iată motivarea judecătorilor

Începe licitația pentru reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța

Ce străzi intră în reabilitare Reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric al Constanţei pe mâna unei firme controversate

Se va aplica regulamentul de acces în zona peninsulară Primăria demarează etapa a doua de reamenajare a zonei pietonale din centrul istoric al Constanţei (galerie foto+document)

Ce străzi intră în reabilitare Reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric al Constanţei pe mâna unei firme controversate
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii