Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Constanța se va constitui la sfârșitul lunii. PNL ar putea păstra și funcțiile de vicepreședinți

ro

21 Oct, 2020 00:00 3852 Marime text
  • Consiliul Județean Constanța s-ar putea constitui spre sfârșitul lunii octombrie
  • Ședința de constituire, în care va depune jurământul și noul președinte, Mihai Lupu va fi convocată de prefectul județului, Silviu Coșa
  • După această etapă, urmează o nouă ședință, cea în care se vor alege prin vot cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Constanța și componența comisiilor de specialitate
  • Ulterior, va fi aprobat de plenul CJC și noul administrator public al județului, potrivit Codului Administrativ
  • Pe margine se încălzesc pentru funcții de vicepreședinte de CJ mai mulți pretendenți. Printre aceștia Geanina Ionela Topolov și Stelian Gima și ambii consilieri județeni liberali
  • USR pare cumva văduvit la județ de orice posibilitate de a face parte din executiv


Consiliul Județean Constanța se va constitui la sfârșitul lunii octombrie.

Ședința de constituire, în care va depune jurământul și noul președinte, Mihai Lupu va fi convocată de prefectul județului, Silviu Coșa.
După această etapă, urmează o nouă ședință, cea în care se vor alege prin vot cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Constanța și componența comisiilor de specialitate. Ulterior, va fi aprobat de plenul CJC și noul administrator public al județului, potrivit Codului Administrativ. Sunt în analiză mai multe propuneri, numirea administratorului fiind apanajul președintelui Mihai Lupu.
Printre acestea, Dorin Opreanu, director adjunct AFIR și Gabriel Monea, un vechi liberal din generația actualului șef al CJ.

Revenind la vicepreședinți, PNL are două variante: să încerce să formeze singur o majoritate simplă și să numească ambii vicepreședinți de CJ sau să creeze majorități stabile, cu USR, PMP sau chiar cu cei de la PRO România.



Având în vedere numărul de voturi politice pe care l-au câștigat la nivel județean, PNL nu pare dispus să cedeze funcțiile din echipa de conducere.
Tot PNL se află într-o alianță la nivel național cu Partidul Mișcarea Populară, însă până în acest moment, pe plan local alianța nu s-a concretizat. Asta pentru că la mijloc există orgolii. Va oferi în cele din urmă PNL un post de vicepreședinte PMP? Discutabil. Mai ales că sunt voci liberale care susțin că nici PMP nu le oferă sprijin în județ să-și numească viceprimari, acolo unde există această posibilitate.

USR pare cumva văduvit la județ de orice posibilitate de a face parte din executiv. Motivul, campania agresivă de la locale, în care au luat în bătaia puștii tot ce le-a ieșit în cale, inclusiv pe candidatul PNL.

Upps! Poate reprezenta atunci PRO România o variantă pentru PNL?
Un singur lucru este cert. Mihai Lupu a reiterat faptul că PNL nu va face alianță cu PSD.
 

Cine ar putea deveni vicepreședinții ai CJ

Pe margine se încălzesc pentru funcții de vicepreședinte de CJ mai mulți pretendenți. Printre aceștia și o doamnă, Geanina Ionela Topolov. Dar și Stelian Gima și el tot consilier județean liberal.
Și Claudiu Palaz de la PMP ar putea deveni vicepreședinte în urma negocierii politice.



 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii