Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Constanța instituie taxa specială de promovare turistică a județului. De când se plătește și pentru ce tip de activități?

ro

06 Jul, 2021 00:00 2547 Marime text

 
  • Aleșii județeni se reunesc în ședință extraordinară, în data de 6 iunie a.c., ora 13.00
  • Pe ordinea de zi sunt înscrise două proiecte de hotărâre
  • Unul dintre acestea vizează instituirea taxei speciale de promovare  turistică  a județului Constanța
  • Taxa pentru promovare poate fi plătită în două variante: pe oră cu o valoare de 1000 de lei sau pe zi, contravaloare fiind de 5000 lei
  • Instituirea taxei speciale de promovare turistică a județului Constanța se face începând cu data de 12.07.2021
  • Taxa se constituie ca venit cu destinație specială la bugetul local și se va încasa în avans de la organizatorii evenimentelor culturale/spectacole/promovare, care solicită serviciile și spatiile Teatrului de Vara Soveja

 
Aleșii județeni se reunesc în ședință extraordinară, în data de 6 iunie a.c., ora 13.00. Pe ordinea de zi sunt înscrise două proiecte de hotărâre.

Unul dintre acestea vizează instituirea taxei speciale de promovare  turistică  a județului Constanța.

Potrivit proiectului, care poate fi studiat în secțiunea “documente”, instituirea taxei speciale de promovare turistică a județului Constanța, începând cu data de 12.07.2021.

Taxa specială este necesară pentru inițierea și realizarea programelor de promovare turistică a județului Constanța și se constituie ca venit cu destinație specială la bugetul local.

Taxa este instituită din rațiuni de creștere a gradului de atractivitate fundamentată pe necesitatea inițierii programelor de dezvoltare și promovare turistică a judetului, prin intermediul Teatrului de Vară Soveja. Programele, acțiunile și evenimentele vor fi inițiate de Direcția Generală de Administrare a Domeniului Public și Privat -Autoritatea Județeană de Transport.

Taxa de promovare turistică a județului Constanța se va încasa în avans de la organizatorii evenimentelor culturale/spectacole/promovare, care solicită serviciile și spatiile Teatrului de Vara Soveja.

Taxa pentru promovare poate fi plătită în două variante: pe oră cu o valoare de 1000 de lei sau pe zi, contravaloare fiind de 5000 lei.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 

Citește și:

„Care sunt activitățile de punere în valoare“ Taxa de promovare a turismului în Mamaia rămâne în picioare, a decis instanța. Cine voia desființarea ei


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii