Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Constanța încearcă recuperarea unor prejudicii de la o parte dintre condamnaţii în dosarul “perdelelor forestiere”!

ro

25 Jan, 2021 00:00 1996 Marime text
  • Consiliul Județean Constanța a emis mai multe somații de recuperare a unor prejudicii pentru un fost angajat, pentru o persoană juridică cu care au derulat un contract, precum și pentru Nicușor Constantinescu, fost șef al instituției
  • Legătura dintre cele trei somații este decizia penală nr. 239 din 11.07.2019 prin care Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea lui Constantinescu la o pedeapsă de 10 ani închisoare
 
Consiliul Județean Constanța a emis mai multe somații de recuperare a unor prejudicii pentru un fost angajat, pentru o persoană juridică cu care au derulat un contract, precum și pentru Nicușor Constantinescu, fost șef al instituției, vezi secțiunea „documente”.

Legătura dintre cele trei somații (n.r. care au fost trimise la adresele de domiciliu ale lui Nicușor Constantinescu, Victor Aurelian Coman administrator SC Rom Coman și Constantin Vlăducă) este decizia penală nr. 239 din 11.07.2019 prin care Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
“condamnă pe inculpatul Nicușor Constantinescu președintele Consiliului Județean Constanța, la data faptelor, la o pedeapsă de 10 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor pentru săvârșirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul Adrian Gâmbuțeanu, director general al Regiei Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.

Condamnă pe inculpații Victor Aurelian Coman și Daniel Popa, administratori ai SC Rom Coman SRL, la data faptelor, la câte o pedeapsă de 5 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuatătransmitere fictivă a părților sociale în scopul sustragerii de la urmărirea penală și evaziune fiscală (2 infracțiuni).
Condamnă pe inculpata Felicia Tăicuțu, director general al Direcției Generale Economico - Financiare din cadrul Consiliului Județean Constanța, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor pentru săvârșirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul Constantin Vlăducă, inginer în cadrul Serviciului Utilități Publice din cadrul Consiliului Județean Constanța, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.
Condamnă pe inculpata SC Rom Coman SRL, la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale de 100.000 lei și pedeapsa complementară constând în dizolvarea societății, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată ” (...).
Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 11 noiembrie 2014.
Instanța a mai decis: “Obligarea inculpaților Constantinescu Nicușor Daniel, Tăicuțu Felicia, Vlăducă Constantin, Gâmbuțeanu Adrian George, Ene Gică, R.A.J.D.P. Constanța, Coman Victor Aurelian, Popa Daniel Dan, S.C. Rom Coman S.R.L., Țițimeaua Ionuț, Zelcă Costică, S.C. Stop S.R.L., Pârvu Tudorel și Gavrilă Dima Bogdan Teoniu la plata sumei de câte 442,85 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în primă instanță (onorariu avocat) către persoana vătămată Consiliul Județean Constanța”.

Potrivit DNA, Consiliul Județean Constanța nu s-a constituit parte civilă în cauză.

Procurorii DNA au stabilit că Nicuşor Constantinescu, a cauza un prejudiciu de 30 de milioane de lei Consiliului Judeţean Constanţa şi un altul de 1,3 milioane de lei adus statului român, în perioada 2010 - 24 martie 2014.
Cea de-a patra somație emisă de CJC o vizează pe Alina Luiza Surdeanu, persoană fizică, fără legătură cu speța mai sus menționată.

Citește și:

Printre condamnați, directori din CJC, afaceriști și un primar! Înalta Curte a făcut anunțul privind cererea de rejudecare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii