Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judeţean Constanţa a reziliat și contractul cu proiectantul sediului Serviciului de Medicină Legală. Decizii de ultimă oră!

ro

27 Aug, 2021 00:00 2599 Marime text

 
  • CJC achiziționează lucrări  de  conservarea obiectivului de investiții  „Amenajări interioare/exterioare, consolidare și modernizare imobil D+P+1E pentru Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța din Str. Ștefan cel Mare nr. 133"
  • Decizia a fost luată urmare a rezilierii contractului de proiectare, asistență tehnică tehnică din partea proiectantului  și  execuție  lucrări
  • Contractul în valoarea totală de 3.951.347,11 lei fără TVA fusese câștigat și derulat, parțial de societatea Actaeon Invest SA din Brașov
  • Compania a pierdut anul acesta și contractul de reabilitare a clădirii MINAC, după ce  CJC l-a reziliat în urmă cu două luni, din cauza deficiențelor dar și al refuzului firmei de a mai continua derularea proiectului

 
Consiliul Județean Constanța achiziționează lucrări  de  conservare  a  obiectivului  de  investiții  „Amenajări interioare/exterioare, consolidare și modernizare imobil D+P+1E pentru Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța din Str. Ștefan cel Mare nr. 133".

Urmare rezilierii contractului de proiectare, asistență tehnică tehnică din partea proiectantului  și  execuție  lucrări  în  vederea  amenajării  interioare/  exterioare,  a  consolidării  și modernizării imobilului D+P+1E pentru Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța din strada Ștefan cel Mare nr. 133, sunt necesare lucrări  de conservare a clădirii.

Valoarea estimată a achiziției este 66.000 lei din bugetul Consiliului Județean Constanța.



Termenul limită de depunere  a ofertelor este 02.09.2021, ora 12:00 pe  adresa  de  e-mail:  licitatii@cjc.ro  sau  la  Registratura Consiliului Judeţean Constanţa, B-dul  Tomis nr. 51, Municipiul Constanţa.

Vă reamintim, în iunie 2019, Consiliul Județean Constanța a atribuit prin procedură simplificată servicii de proiectare (PT+DDE), servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiție „Amenajări interioare/exterioare, consolidare si modernizare imobil D+P+1E - pentru Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța din str. Ștefan cel Mare nr.133”. Valoarea totală a achiziției (fără TVA) a fost de 3.951.347,11 lei.

Câștigătorul procedurii a fost Actaeon Invest SA, înființată în anul 2016, cu sediul social în municipiul Brașov. Cezar-Iulian Vlădoianu, este administratorul societății, care se ocupă de lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

Potrivit Monitorului Oficial, fondatorii societății sunt constănțenii Mihai Vlad și Cezar-Iulian Vlădoianu. Societatea are un punct de lucru în municipiul Constanța, pe strada Celulozei.

Brașovenii de la Actaeon Invest au pierdut anul acesta și contractul de reabilitare a clădirii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, reziliat de Consiliul Județean Constanța în luna iunie, după ce, lucrările de reabilitare au fost stopate în faza de proiectare, din cauza deficiențelor dar și al refuzului câștigătorului licitației de a mai continua derularea proiectului.

Societatea din Brașov a cerut Consiliului Județean o nouă evaluare financiară, însă administrația județeană a refuzat Consiliul Județean Constanța a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța o acțiune prin care solicită despăgubiri proiectantului și executantului lucrărilor de reabilitare a clădirii MINAC.

Contractul are o valoare de 13 milioane de lei și era co-finanţat din Fonduri Structurale prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
Ulterior, Consiliul Județean Constanța a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța o acțiune prin care solicită despăgubiri proiectantului și executantului lucrărilor de reabilitare a clădirii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie.

În dosarul aflat pe rolul Secției a II-a Civile a Tribunalului Constanța, reclamant este județul Constanța, iar pârât, asocierea condusă de societatea Actaeon Invest SA.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Continuă lucrările la noul sediu al Serviciului de Medicină Legală Constanța, în curtea laterală a Spitalului de Boli Infecțioase (galerie foto)

O firmă din Brașov cu administrator constănțean se va ocupa de proiectarea noului sediu al Serviciului Clinic Județean de Medicină Legală

După ce a reziliat contractul de reabilitare a clădirii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie, Consiliul Județean Constanța se îndreaptă și în instanță împotriva proiectantului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gica 27 Aug, 2021 06:47 bine aleasa zona, in centrul constantei, parcheaza dricurile la kaufland