Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierul local Marioara Cojoc, raport de activitate. Om de încredere al administraţiei Făgădău, alesul PSD face parte din comisii-cheie ale CLM (document)

ro

05 Jul, 2018 00:00 2830 Marime text
În conformitate cu prevederile art. 51, alin. 4 din Legea nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare, aleşii locali şi judeţeni au început să-şi publice rapoartele de activitate pe perioada iulie 2017 - iunie 2018. Astăzi, despre raportul de activitate al consilierului local municipal PSD Marioara Cojoc.
 
Cojoc este membru în Comisia de validare a Consiliului Local Municipiul Constanţa; membru în Comisia nr. 4 - pentru învăţământ, sănătate, cultură, sport, culte şi protecţie socială din cadrul CLM, membru în Comisia specială de analiză şi verificare a mandatului de exercitare a dreptului de administrare asupra imobilelor de către unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiul Constanţa, membru în Comisia de evaluare şi selecţionare a asociaţiilor şi fundaţiilor ce acordă servicii de asistenţă socială şi care solicită subvenţii de la bugetul local; membru în Comisia de vânzare a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanţa; membru în Comisia pentru vânzare a spaţiilor comerciale şi de prestări servicii în baza Legii 5501/2002; membru în Comisia de repartizare locuinţe sociale destinate chiriaşilor evacuaţi sau care urmează a fi evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari în baza OUG 741/2007; membru în Comisia de repartizare a locuinţelor sociale în baza Legii 1141/1996.

Activitatea în Consiliul Local al Municipiului Constanţa 

În anul 2017, consilierul local Marioara Cojoc a fost prezentă la 16 şedinţe de CLM, iar în perioada noiembrie 2017 - ianuarie 2018 a fost preşedinte de şedinţă al Consiliului Local al Municipiului Constanţa, potrivit HCL 370/31 octombrie 2017.
 
În 2017, a fost desemnată reprezentant al CLM Constanţa din partea grupului PSD în Comisia de evaluare privind „Regulamentul de organizare şi desfăşurare a evaluării anuale a managementului Muzeului de Artă Populară Constanţa“. Alături de ceilalţi aleşi locali, Marioara Cojoc a fost co-iniţiator la proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al municipiului Constanţa“ lui Ilie Floroiu. Iar alături de colegele de la PNL, Marioara Cojoc a semnat şi proiectul de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului Local al municipiului Constanţa în consiliile de administraţie şi comisiile pentru evaluarea şi asigurarea calităţii în unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiu.

Activitatea derulată în cadrul comisiilor  

Comisia pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, sport, culte şi protecţie socială din cadrul Consiliului Local al Municipiului Constanţa s-a reunit pe parcursul anului 2017 în 26 de şedinţe, în care au fost analizate, dezbătute şi au primit avize favorabile/nefavorabile peste 100 de solicitări.
 
În cadrul Comisiei speciale de analiză şi verificare a modului de exercitare a dreptului de administrare asupra imobilelor de către unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiul Constanţa, membrii au derulat activităţi precum elaborarea proiectului de hotărâre privind aprobarea procedurii de închiriere a bunurilor imobile din domeniul public al municipiului Constanţa aflate în administrarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat aprobat în şedinţa din luna ianuarie 2017, ce cuprinde: procedura de închiriere a bunurilor imobile din domeniul public al municipiului Constanta aflate în administrarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat; contractul-cadru de închiriere a bunurilor imobile din domeniul public al municipiului Constanţa aflate în administrarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat; au fost analizate 122 de dosare; au fost emise 70 de avize de închiriere, s-au întocmit 48 de adrese către şcoli şi licee din municipiu prin care s-au solicitat date cu privire la chioşcurile amplasate în incinta unităţilor, în vederea constatării situaţiei actuale a acestor active, precum şi stabilirea exactă a statutului juridic al acestora, urmând să se primească răspunsuri.
 
Activitatea derulată în cadrul Comisiei de repartizare locuinţe sociale destinate chiriaşilor evacuaţi sau care urmează a fi evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari în baza OUG 74/2007 (HCL 326/2017) a avut în centrul său elaborarea criteriilor pentru stabilirea accesului şi a ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţe sociale destinate chiriaşilor evacuaţi sau care urmează a fi evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari în baza OUG nr. 74/2007, precum şi a criteriilor de ierarhizare stabilite prin punctaj.
 
Nu în ultimul rând, Marioara Cojoc precizează în raportul său de activitate că, în conformitate cu HCLM Constanţa nr. 222/29 iulie 2016 şi HCLM Constanţa nr. 119/27 aprilie 2017, a participat la şedinţele consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, în calitate de membru din partea CLM Constanţa, a organizat săptămânal întâlniri cu cetăţenii şi a acordat audienţe.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza raportul de activitate complet al consilierului local municipal PSD Marioara Cojoc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii