Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierul judeţean PSD Lucian Lungoci, în căutarea unui alt job

ro

16 Jul, 2016 00:00 5972 Marime text
 

Pe 27 iunie anul curent, social-democratul Lucian Lungoci a decis să spună adio funcţiei de inspector în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Constanţa. Motivul invocat oficial: să nu care cumva să fie în stare de incompatibilitate având în vedere faptul că este deţinătorul unui mandat de consilier în Consiliul Judeţean Constanţa. Motivul real: este în tratative pentru un alt job… mai bine plătit şi, cel mai probabil, cu mai multă „greutate”.
 
Într-o perioadă relativ scurtă, proaspătul consilier judeţean PSD Lucian Lungoci a cunoscut o ascensiune demnă de invidiat de mulţi dintre angajaţii cu ştate vechi din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa. Fost membru al PER Constanţa, pe vremea când organizaţia judeţeană a partidului era coordonată de Gheorghe Donţu, actual membru PSD, unde o funcţie de vicepreşedinte al filialei judeţene este deţinută de acelaşi Gheorghe Donţu, Lungoci face mutări rapide şi surprinzătoare. Cunoscut drept „pupila lui Donţu”, Lucian Lungoci a reapărut în atenţia constănţenilor odată cu relansarea lui Gheorghe Donţu.
 
Aşa că, la un moment dat, l-am reîntâlnit pe acesta la CJPC Constanţa în calitate de comisar şi om de încredere al fostului şef al instituţiei, Mihai Perifan. În martie 2015, ca urmare a arestării preventive a comisarului-şef adjunct al CJPC Constanţa, dreptul de semnătură şi reprezentare pentru coordonarea activităţii era atribuit prin ordin al preşedintelui ANPC lui Lucian Dumitru Lungoci, comisar superior în cadrul instituţiei. Această stare de fapt s-a menţinut până la sfârşitul lunii iulie  2015, când şefia interimară a Comisariatului era preluată de comisarul-şef adjunct Cornel Radu.
În luna decembrie a aceluiaşi an, Lucian Lungoci devenea purtător de cuvânt al CJPC Constanţa, deşi postul era ocupat de ani buni de unul dintre oamenii cu ştate vechi în instituţie, comisarul Rodica Mocanu.

Ce post vizează?!

Acum, din motive încă nedescoperite, Lucian Dumitru Lungoci, unul dintre bobocii PSD din CJC, a decis să spună adio CJPC-ului. Cel puţin în perioada mandatului de consilier judeţean. Aşa a declarat iniţial. Numai că doar din indemnizaţia de consilier judeţean social-democratul nu are cum să-şi întreţină familia şi pe sine. În consecinţă, Lungoci nu va sta pe bară. „Dacă mă voi angaja în altă parte, anunţ la comisariat şi închei contractul de muncă”, ne-a declarat Lucian Lungoci. Altfel spus, contractul cu CJPC Constanţa rămâne suspendat până ce va apărea o alternativă, şi nicidecum până la finalul mandatului de consilier judeţean obţinut pe lista PSD.
 
Gura lumii spune că, având în vedere interimatul existent la conducerea Administraţiei Bazinale Dobrogea - Litoral (ABADL), nu este exclus ca pe scaunul de director să îl vedem pe Lucian Lungoci. Întrebat care este situaţia, acesta a confirmat că se află „în discuţii”, dar acestea nu ar viza funcţia lăsată vacantă de Papari la ABADL. „Fals (n.r. a fost răspunsul privind funcţia pe care ar viza-o la ABADL). Nu sunt pârghiile necesare. Nu stau până la toamnă, sunt în nişte discuţii şi în domeniul privat, şi la stat”, ne-a declarat fostul comisar din cadrul CJPC Constanţa şi actualul consilier judeţean PSD Lucian Lungoci.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii