Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali din Cernavodă, în şedinţă Decizii privind promovarea oraşului, canalul subteran şi serviciul de voluntariat

ro

26 Nov, 2013 00:00 2467 Marime text
Primarul Gheorghe Hânsă a convocat Consiliul Local în şedinţă ordinară, ieri, de la ora 16.00, pentru a se dezbate şi vota un număr de 29 de proiecte. Trei dintre acestea fac trimitere la adoptarea Strategiei de promovare a turismului în oraş, realizarea unui canal subteran pentru prevenirea inundaţiilor şi aprobarea contractului de voluntariat pentru membrii Serviciului Voluntar pentru situaţii de urgenţă.
Strategia de promovare a turismului în oraş presupune crearea unui brand, care urmează să fie recunoscut la nivel naţional şi internaţional. Etapele realizării acestui masterplan încep din 2014 prin consolidarea digului aferent Canalului Dunăre-Marea Neagră şi amenajarea unei faleze în această zonă, construirea unei nave destinate turismului nautic, reabilitarea patrimoniului cultural şi integrarea acestuia în circuitul turistic.
 
Investiţie de 700.000 de euro
 
Nu doar turismul, ci şi protecţia oraşului împotriva inundaţiilor reprezintă o prioritate pentru autoritatea locală condusă de primarul liberal Gheorghe Hânsă. De aceea, nu întâmplător, se fac noi demersuri în privinţa proiectului referitor la realizarea unui canal subteran. În şedinţa de ieri, consilierii au votat un proiect de hotărâre privind documentaţia tehnico-economică pentru „protecţia împotriva inundaţiilor a oraşului Cernavodă prin realizarea unui canal subteran pentru mărirea capacităţii de evacuare a apelor meteorice”. Potrivit primarului Gheorghe Hânsă se intenţionează ca proiectul să demareze în prima parte a anului viitor, dacă va fi posibil cu fonduri de la Uniunea Europeană, dacă nu, cu fonduri de la bugetul local. Proiectul, în valoare aproximativă de 700.000 de euro, presupune montarea unui bazin subteran, care va ajuta la colectarea apei meteorice pentru a fi evitate inundaţiile istorice cu care se confruntă oraşul. Bazinul va fi construit în subteran, în apropiere de Centrul Civic al oraşului.
 
Beneficii pentru voluntari
 
Potrivit proiectului de hotărâre, contractul de voluntariat elaborat pentru membrii Serviciului Voluntar pentru situaţii de urgenţă, conţine date privind activităţile care vor fi desfăşurate de acest serviciu şi modul de funcţionare a serviciului. Primarul Gheorghe Hânsă a precizat că prin contract sunt stabilite şi o serie de beneficii pentru viitorii voluntari, precum scutiri de taxe şi impozite.
Serviciul numără la această dată 130 de membri, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, şi îşi desfăşoară activitatea în Centrul de Management pentru situaţii de urgenţă, subordonat Consiliului Local. Serviciul este condus de căpitan-comandorul în rezervă al Marinei Militare, Andrei Constantin, în vârstă de 64 de ani. Prin intermediul acestui serviciu, voluntarii vor fi pregătiţi să intervină pentru: apărarea vieţii, a bunurilor şi a mediului împotriva dezastrelor, precum şi realizarea măsurilor de protecţie civilă prevăzute în planurile de apărare specifice fiecărui risc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii