Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali constănţeni votează mâine taxa pentru spaţiile verzi din Mamaia şi Sat Vacanţă

ro

29 Apr, 2013 00:00 1030 Marime text
Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa dezbate, în cadrul şedinţei ordinare de mâine, un proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea HCL nr. 330/2012 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2013. Una dintre modificări face referire la taxa pentru irigaţii din staţiunea Mamaia, taxă care devine, de anul acesta, „Taxa pentru spaţii verzi”. Potrivit proiectului de hotărâre, „taxa constituie venit cu destinaţie specială în temeiul prevederilor art. 282 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi este fundamentată pe necesitatea întreţinerii spaţiilor verzi aflate pe domeniul public din staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă, fiind utilizată pentru întreţinerea spaţiului verde, concretizată în activităţi de împrospătare a materialului dendrofloricol reprezentat de noua plantaţie de arbori, arbuşti, conifere şi flori anuale, precum şi de întreţinerea acestuia prin udat la plantare şi ulterior zilnic”.
Taxa se încasează de la operatorii economici, respectiv persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale şi persoane juridice, care desfăşoară activităţi economice în staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă, dar şi de la proprietarii spaţiilor de locuit situate în staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă, după momentul primei dări în folosinţă a acestor spaţii de locuit, respectiv după momentul primei vânzări sau cedări a folosinţei prin închiriere, comodat/împrumut de folosinţă, administrare, inclusiv folosire în regim hotelier.
Cuantumul anual al taxei este de 31 de lei/15 metri pătraţi sau fracţiune din aceasta pentru spaţiile deţinute în vederea desfăşurării activităţilor economice, precum şi pentru spaţiile de locuit şi 31 lei/loc cazare pentru spaţiile de cazare. Taxa se datorează pentru spaţiile deţinute în vederea desfăşurării activităţilor economice, cu excepţia spaţiilor de cazare, precum şi pentru spaţiile de locuit, fiind stabilită în funcţie de suprafaţa utilă a spaţiului respectiv, precum şi pentru spaţiile de cazare, fiind stabilită în funcţie de numărul de locuri de cazare menţionat în certificatul de clasificare privitor la numărul de locuri de cazare eliberat de autoritatea administraţiei publice centrale responsabile în domeniul turismului.
Cuantumul anual al taxei rămâne acelaşi, e drept, dar interviu modificări în ceea ce priveşte termenul de plată şi cuantumul amenzilor. Pentru spaţiile de locuit declaraţia se va depune la dobândirea spaţiului, termenul de plată fiind data de 1 iulie a anului respectiv, inclusiv. În ceea ce priveşte spaţiile destinate activităţilor economice, declaraţia de impunere trebuie depusă până pe 1 iulie 2013, dată la care devine scadentă şi obligaţia de plată. Depunerea declaraţiei şi achitarea taxei se puteau face, anul trecut, până pe 15 iulie.
Conform proiectului de hotărâre, constituie contravenţii: depunere peste termen a declaraţiilor, nedepunerea declaraţiilor, depunerea declaraţiilor cu informaţii eronate şi nedeclararea în termen de 30 de zile a modificărilor intervenite care conduc la recalcularea taxei.
Contravenţiile mai sus menţionate se sancţionează cu amendă de la 279 de lei la 696 ei, în cazul persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale, şi cu amendă de la 1.116 lei la 2.500 lei în cazul persoanelor juridice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii