Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali constănțeni au decis - Dumnezeu preferă spațiile mici. Arhiepiscopia pierde un teren, iar de la 1 ianuarie 2022 plătim 450 de lei pentru gigacalorie!

ro

27 Nov, 2021 00:00 3193 Marime text
⦁Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat în ședința de ieri prețul local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța începând cu data de 01.11.2021
⦁De la 1 ianuarie 2022, acesta va crește la 450 de lei/gigacalorie
⦁Consilierii au respins revocarea și suspendarea Planului Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia
⦁ Arhiepiscopia Tomisului a rămas fără o parte consistentă din terenul din Parcul de la Casa de Cultură

Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat în ședința de ieri prețul local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța începând cu data de 01.11.2021.

Liderul consilierilor USR, Dumitru Caragheorghe a explicat în cadrul ședinței că a primit informații contradictorii cu privire la capacitatea societății majorarea prețului local al gigacaloriei și a solicitat un audit la firma de termoficare.

Primarul a aprobat auditul printr-o dispoziție, deși Vergil Chițac a afirmat că nu crede că auditul intern va arăta vreo neregulă la Termoficare Constanța SRL.

Potrivit proiectul adoptat cu 25 de voturi „pentru", de la 1 noiembrie a.c., prețul local al energiei termice va fi de 1.337,79 lei/Gcal, iar de la 1 ianuarie 2022, de 1.189,36 lei/Gcal.

Cel de-al doilea proiect adoptat de consilieri a vizat stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL și a subvenției unitare acordată populației pentru perioada 01.11.2021-30.04.2022, în municipiul Constanța.

Grupul PSD a solicitat ca pentru anul 2022 prețul local pe care trebuie să îl plătească populația să rămână la 250 de lei/gigacalorie.
Cu 17 voturi și 8 abțineri, proiectul a fost adoptat.

Astfel, pentru lunile noiembrie și decembrie a.c., prețul energiei termice pentru constănțeni rămâne de 250 de lei/gigacalorie, însă de la 1 ianuarie 2022, acesta va crește la 450 de lei/gigacalorie.

Consilierii au respins revocarea și suspendarea Planului Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia



Consilierii locali constănțeni au respins pentru a doua oară proiectele de hotărâre inițiat de primarul Vergil Chițac pentru suspendare/revocare a PUZ-ului stațiunii Mamaia.

Aleși locali USR au propus un amendament, pentru suspendarea PUZ-ului stațiunii Mamaia pentru un an, timp în care administrația locală să elaboreze o altă documentație de urbanism, dar a fost respins de către consilierii locali.

PUZ-ului stațiunii Mamaia rămâne valabil, cu toate că  Vergil Chițac a declarat că analizează serios posibilitatea de a ataca acest PUZ în instanță.

Aceeași soartă au avut-o și cele două proiecte prin care Vergil Chițac cerea suspendarea/revocarea PUZ parțial Palazu Mare.


Arhiepiscopia Tomisului a rămas fără o parte consistentă din terenul din Parcul de la Casa de Cultură



La solicitarea primarului Vergil Chițac aleșii localiau votat ieri și pentru revocarea dreptului de administrare a Arhiepiscopiei Tomisului asupra a 1.734mp din Parcul Casei de Cultură.

Proiectul a trecut cu votul consilierilor PNL și USR - 17 voturi pentru și 8 abțineri (PSD).

Vă reamintim, în 1990, Primăria Constanța a transmis în administrarea Arhiepiscopiei 6.000mp din Parcul Casei de Cultură.

Zece ani mai târziu a fost aprobat  Planul Urbanistic de Detaliu pentru construirea Catedralei Eroilor.

Arhiepiscopia Tomisului a precizat zilele trecute pentru ZIUA de Constanța că dacă proiectul va fi votat de consilieri, va ataca în instanță votul acestora.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Ședinţă ordinară a Consiliului local al municipiului Constanţa. Gigacaloria costă 450 de lei de la 1 ianuarie 2022. PUZ Mamaia rămâne în vigoare (DOCUMENT)

Arhiepiscopia Tomisului dă în judecată Primăria și Consiliul Local Constanța, dacă va fi aprobată revocarea dreptului de administrare asupra terenului de la Casa de Cultură!

Ședință de Consiliu Local. Chițac forțează din nou revocarea PUZ Mamaia și PUZ Palazu Mare (documente)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii