Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii liberali şi-au schimbat complet atitudinea Pavilionul Expoziţional Constanţa, liber pentru a fi concesionat

ro

23 Apr, 2015 00:00 1816 Marime text
Înfiinţată pe 25 martie 2005, printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Constanţa, Fundaţia Fantasio Constanţa a avut, până nu demult, drept de administrare asupra imobilului Pavilion Expoziţional Constanţa, devenit proprietate publică a Judeţului Constanţa în 2009, ca urmare a unei hotărâri a CJC. În ianuarie 2015, Consiliul Judeţean i-a retras Fundaţiei Fantasio dreptul de administrare a Pavilionului Expoziţional. Potrivit vicepreşedintelui CJC Cristinel Dragomir, „retragerea dreptului de administrare vine în urma unei recomandări a Curţii de Conturi“. Astfel, CJC „a rămas pe cap“ cu un imobil în care a investit peste 8 milioane de lei şi a cărui soartă este încă incertă. Însă se fac paşi în acest sens.

Concesionat pentru obţinerea unor venituri la bugetul judeţului

La şedinţa de Consiliu Judeţean din 11 martie, aleşii liberali s-au opus concesionării Pavilionului Expoziţional Constanţa, proiectul fiind respins cu zece voturi împotrivă. „Pavilionul Expoziţional Constanţa este un imobil aflat în domeniul public al judeţului Constanţa şi în administrarea CJC. La nivelul judeţului Constanţa, periodic, sunt înregistrate solicitări cu privire la desfăşurarea de expoziţii, târguri sau alte astfel de evenimente, iar Pavilionul Expoziţional reprezintă un spaţiu propice în vederea organizării acestora. Pentru obţinerea unor venituri la bugetul judeţului, dar ţinând cont şi de regimul juridic al proprietăţii publice, Pavilionul Expoziţional poate face obiectul unui contract de concesiune. Astfel, în baza acestui contract, concesionarul va avea posibilitatea de a administra bunul proprietate publică, în sensul de organizare a unor evenimente socio-culturale, în schimbul plăţii unei redevenţe ce se constituie venit la bugetul judeţului“, se arată în expunerea de motive a proiectului. Expunerea este identică cu cea de la şedinţă precedentă, însă, atunci, consilierii liberali nu au votat proiectul. Grupul PNL s-a opus categoric acestui proiect. Liberalii au propus înfiinţarea unui SRL pentru administrarea Pavilionului Expoziţional. De această dată, votul a fost unanim, toţi consilierii judeţeni fiind de acord cu proiectul de hotărâre, fără alte discuţii pe subiect.

 
Citeşte şi: 
Consilierii liberali s-au opus concesionării Pavilionului Expoziţional Constanţa: Vicepreşedintele Cristinel Dragomir - „Dacă plenul CJC va decide, îl vom închide“ 
 
„S-a aprobat (n.r. proiectul de hotărâre), vom comanda un studiu de oportunitate, care va trebui să fie gata pana la şedinţa următoare. Studiul de oportunitate va spune dacă este potrivit să îl concesionăm sau să înfiinţăm un SRL. Studiul va fi adus în plenul CJC, unde îl vom dezbate şi îl vom aproba sau îl vom infirma. Dacă îl aprobăm, vom trece la etapa următoare“, a declarat vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJC, Cristinel Dragomir. „Ce va scrie în studiu că e bine să facem, asta vom face. Acum am trecut un amendament, pe care l-au propus colegii consilieri, ca studiul de oportunitate, când va fi gata, să vină cel care îl va câştiga (n.r. adjudecatarul licitaţiei pentru întocmirea studiului de oportunitate) să îl prezinte comisiilor de specialitate, ca să răspundă tuturor nelămuririlor“, a explicat acesta.
 
La trei luni după ce Consiliul Judeţean i-a retras Fundaţiei Fantasio dreptul de administrare a obiectivului, fundaţia în cauză a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Constanţa cu suspiciunea de constituire a unui grup infracțional organizat şi evaziune fiscală, în cel mai recent dosar al lui Nicuşor Constantinescu. În sarcina Fundaţiei Fantasio, procurorii DNA au reţinut suspiciuni privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat şi evaziune fiscală.

Citeşte şi
Drumul banilor până la Sibiu: Nicuşor Constantinescu, finul Zgabercea şi un interpret de muzică populară, trimişi în judecată de DNA 

Mai multe despre Pavilionul Expoziţional puteţi citi aici:

Fundaţia Fantasio rămâne amintire?: CJC vrea să aducă bani la buget de pe urma concesionării Pavilionului Expoziţional 

Adio, dar rămâi cu mine!: Fundaţia Fantasio lasă din mână Pavilionul Expoziţional Constanţa abia după 15 ianuarie

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii