Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii judeţeni se reunesc în şedinţă Constantinescu, preşedintele CJC, are interdicţie de a merge la serviciu (document)

ro

23 May, 2015 00:00 2093 Marime text
Avându-l, teoretic, pe Nicuşor Constantinescu în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, aleşii judeţeni se reunesc joi, 28 mai, în şedinţa ordinară a acestei luni. Şi spunem că CJC îl are doar teoretic preşedinte pe Constantinescu întrucât, deşi ordinul de suspendare a sa din funcţia de preşedinte al CJC este lovit de nulitate odată ce acesta a scăpat de arestul la domiciliu, măsura fiind înlocuită cu cea a controlului judiciar, Nicuşor Constantinescu are interdicţie de la instanţă de a-şi exercita atribuţiile de preşedinte. Aşadar, aleşii judeţeni se vor reuni, ca şi până acum, avându-l „la cârmă“ pe vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJC, Cristinel Dragomir. Până la ora închiderii ediţiei, convocatorul şedinţei număra 16 proiecte de hotărâre. Primul prevede modificarea hotărârii CJC cu numărul 48/28.03.2006 privind transmiterea unui imobil din domeniul public al judeţului Constanţa în domeniul public al oraşului Cernavodă. „Este vorba despre o suprafaţă de teren pe care noi le-am dat-o acum 7 - 8 ani şi, pentru că acolo ei au un proiect derulat pe fonduri europene, că să poată beneficia de sumele de la Uniunea Europeană, juriştii noştri au ajuns la concluzia că trebuie să facem această modificare că să nu piardă banii“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJC, Cristinel Dragomir. Un alt proiect prevede aprobarea preluării dreptului de superficie asupra imobilului-teren în suprafaţă de 18.492 mp, situat în extravilanul comunei Lumina, parcela PS880/4 - Sibioara, judeţul Constanţa, pe perioada funcţionarii investiţiei „Parc Eolian Lumina, putere totală instalată 6MW“. Şi aici este vorba tot despre un demers birocratic, susţine vicepreşedintele CJC.

„Noi avem acolo un program de dezvoltare a unui parc eolian care să producă energie electrică pentru nevoile noastre, ale Consiliului Judeţean şi ale instituţiilor subordonate, dar, pentru că nu se mai poate face transfer pe Legea 213 şi nu mai putem lua un teren de la un alt UAT astfel, juriştii noştri au găsit de cuviinţă că această este soluţia cea mai bună“, a explicat Cristinel Dragomir. Alte proiecte de hotărâre care vor fi discutate şi dezbătute în cadrul şedinţei CJC se referă la: aprobarea convenţiei de colaborare cu Fundaţia „Giovanni Bosco“, modificarea statului de funcţii pe anul 2015 pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ Constanţa, aprobarea modificării Programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri pentru anul 2015 finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa, aprobarea situaţiilor financiare anuale încheiate la 31.12.2014 ale Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, aprobarea încheierii unui contract de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Nu în ultimul rând, tot joi se va vota şi aprobarea exercitării cu caracter temporar de către Daniel Ciocan a funcţiei publice de conducere de director executiv al Direcţiei Publice Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Constanţa, numit în locul prefectului Constantin Ion. Nu în ultimul rând, aleşii judeţeni vor dezbate rezultatul evaluării anuale a managementului pe anul 2014 al Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman“ Constanţa şi, concomitent, va fi numit un director interimar la conducerea instituţiei. „Cel mai probabil, conducerea va fi asigurată de directorul adjunct sau de următorul în ierarhie. Cu siguranţă, până la stabilirea concursului care se va organiza pentru ocuparea funcţiei, cineva din interior se va ocupă de bibliotecă“, a mai declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Cristinel Dragomir.
 
Convocatorul şedinţei poate fi consultat în secţiunea „Documente“.

Citeşte şi:

CJC organizează concurs pentru conducerea Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman“ 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii