Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condica de sugestii şi reclamaţii Maidanezii agresivi s-au întors în oraş. Asta sesizează constănţenii la Primărie!

ro

17 Sep, 2016 00:00 3812 Marime text
Pentru a veni în sprijinul constănţenilor, Primăria Constanţa a deschis o pagină pe o reţea de socializare, unde aceştia pot face sesizări în legătură cu lucrurile care îi deranjează în oraş, dar şi pentru îmbunătăţirea serviciilor publice oferite de autorităţi.
În ultima perioadă, în sesizările făcute de utilizatorii paginii de „sesizări şi răspunsuri” a Primăriei revine problema câinilor comunitari agresivi, care au reapărut în mai multe cartiere din oraş.

 „Câini agresivi pe aleea Fragilor”! 

Liviu locuieşte pe aleea Fragilor nr. 9 şi spune că de câteva zile în zonă a apărut o haită de cinci câini destul de mari, care nu mai părăsesc cartierul. Monica ridică aceeaşi problemă în cartierul Km 5, pe strada Micşunelelor nr. 12, unde, în zona tomberoanelor de gunoi și a blocului 31, se află trei câini foarte agresivi, care împiedică accesul către Poarta 6.
 
Şi Ciprian reclamă aceeaşi problemă în cartierul Compozitorilor, mai exact în prelungirea depozitului de cartoane. „Acolo sunt foarte mulţi câini agresivi şi foarte gălăgioşi. Nu ne putem odihni din pricina lor, vă rugăm să rezolvaţi situaţia!”
 
Camelia locuieşte în cartierul Tomis Nord, pe aleea Mărgăritarelor, bl. 17, şi spune că a fost muşcată de un maidanez de talie mare, foarte periculos!

Campania Poliţiei Locale se desfăşoară în parteneriat cu cetăţeanul?! 

Referitor la amenzile pe care le anunţă administraţia locală în legătură cu strângerea de către proprietarii câinilor a excrementelor patrupedelor pe care le deţin, Dan sugerează poliţiştilor locali să ajungă controalele și prin zona Adivin (fost Anda), vizavi de fabrica de medicamente.
 
Şi Cristi face o sesizare referitoare la acţiunea de amendare a persoanelor care aruncă gunoaie pe spaţiul public. „Vă rog să aveţi în vedere o razie la orele serii în tot perimetrul străzii poet Alexandru Gherghel. În parcarea mare de pe această stradă se strâng seara foarte mulţi cetăţeni, care umplu zona de sticle goale de suc, apă şi ambalaje de la tot ce consumă ei. De asemenea, în aceeaşi zonă, trebuie făcută o razie la locul de joacă de lângă blocul DE 21, unde sunt non-stop sticle goale de bere, doze, chiar şi cutii goale de pizza.”

Alte reclamaţii vizează lipsa locurilor de joacă! 

Andrei sesizează că la intersecţia bd. Ferdinand cu str. Mihai Viteazul au apărut cratere pe carosabil. Marian semnează în numele unui grup de părinţi care solicită amenajarea unui loc de joacă pentru copii pe spaţiul viran în suprafaţă de 1.000 - 1.500 mp situat lângă parcarea auto de pe str. B.P. Hasdeu 128, în careul mărginit de blocurile L9, L10, H9, H10, lângă Punctul Termic 54. „În prezent, pe teren creste vegetaţie sălbatică (foste grădini abandonate) şi nu este îngrijit de nimeni. Sunt sute de locatari în această zonă, iar zeci de copii cu vârste între 2 şi 14 ani se joacă în parcare printre autovehiculele parcate, fiind în permanent pericol să fie loviţi de autoturisme. Avem nevoie de un loc de joacă pentru ca aceşti copii să fie în siguranţă!”, susţin părinţii din zonă.
 
Octavian este revoltat în legătură cu hrănirea porumbeilor în afara spaţiilor oarecum acceptate (parcuri, piaţete, pieţe etc.). „În zona Victoria (intersecţia Tomis cu Poporului), unele persoane care hrănesc porumbei, aruncând resturi de pâine de la etajul blocului sau lăsând resturile de pâine pe trotuar. Toate bune, dar aceste păsări fac o mizerie de nedescris pe faţada blocului. Nu mai zic de mirosul excrementelor de la aceste păsări. Mă interesează dacă există o hotărâre a Primăriei Constanţa care să reglementeze această problemă.”
 
Cosmin îl întreabă pe primar dacă inspectorii din cadrul Primăriei cu atribuţii în domeniu s-au deplasat în cartierul Palazu Mare, să vadă case întregi care se construiesc fără autorizaţie. „În zona fundătura Viilor, sunt multe vile construite pe terenurile Primăriei. Cei care le-au construit nu numai că nu au autorizaţii, dar nu sunt nici proprietari pe terenuri. Asta înseamnă că nu plătesc niciun impozit. Nu vrea autoritatea locală bani la buget? Merge cineva pe teren???”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii