Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Proiectul „Ascultă, educă-te, acţionează şi citeşte într-o reţea“, implementat de Primăria Ovidiu

ro

29 Mar, 2018 00:00 1969 Marime text
În parteneriat cu Primăria comunei Lumina şi Primăria comunei Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa şi primăriile municipiilor General Toshevo şi Kavarna din districtul Dobrich, Bulgaria, Primăria oraşului Ovidiu implementează proiectul „Ascultă, educă-te, acţionează şi citeşte într-o reţea“ („Listen, Educate, Act and Read in a Network (LEARN)“. Proiectul LEARN este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului INTERREG V-A România - Bulgaria, Axa Prioritară 5 - „O Regiune Eficientă“. Autoritatea contractantă este Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene din România şi liderul partener al proiectului este reprezentat de Primăria comunei Lumina. Valoarea totală a proiectului este de 372.178,65 de euro.
 
Scopul proiectului „Ascultă, Educă-te, Acţionează şi Citeşte într-o Reţea“ constă în optimizarea serviciilor de consiliere şi orientare profesională în carieră pentru elevii claselor a VIII-a, a IX-a şi a X-a, prin identificarea preferinţelor şi a aptitudinilor acestora faţă de opţiunile de angajare, pentru corelarea cu cerinţele angajatorilor, cu scopul unei inserţii mai uşoare a absolvenţilor pe piaţa muncii. Grupul-ţintă al proiectului este format din 250 de elevi, cei 50 de elevi ce reprezintă oraşul Ovidiu fiind înscrişi din clasele a IX-a şi a X-a ale Liceului Tehnologic „Ion Podaru“.
 
Dintre activităţile proiectului enumerăm: desfăşurarea unei campanii de informare, publicitate şi promovare a proiectului şi a programului finanţator; dezvoltarea unor ateliere vocaţionale în fiecare zonă parteneră; elaborarea „Strategiei transfrontaliere privind rolul autorităţilor publice locale în furnizarea consilierii şi sprijinului necesar pentru elevi în calitatea acestora de viitori cetăţeni ai comunităţii locale“; derularea unui program individual de consiliere cu trei componente: consiliere vocaţională, consiliere psihologică şi consiliere de grup cu participarea elevului, a părinţilor şi a profesorilor; elaborarea paginii web a proiectului şi a unei platforme online de comunicare pentru elevii participanţi în proiect; organizarea unor workshopuri cu angajatori locali şi cu angajatori de la nivel judeţean/districtual; organizarea de vizite de studiu şi schimb de bune practici în zonele partenere.
 
În cadrul atelierului vocaţional finanţat prin intermediul proiectului, situat în incinta Centrului Cultural „Elena Roizen“, va începe derularea programului de consiliere. Programul se va desfăşura cu implicarea nemijlocită a celor 50 de elevi participanţi din clasele a IX-a şi a X-a ale Liceului Tehnologic „Ion Podaru“. Scopul programului de consiliere este de a încuraja dezvoltarea personală, emoţională, socială şi academică a elevilor, evaluările realizate de experţii cooptaţi în cadrul proiectului având un efect pozitiv asupra viitorului şcolar şi vocaţional al elevilor din grupul-ţintă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii