Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Primăria Ovidiu, precizări cu privire la gestionarea serviciilor de salubrizare

ro

21 Aug, 2019 00:00 1495 Marime text
În urma discuţiilor şi întrebărilor apărute în spaţiul public cu privire la gestionarea serviciilor de salubrizare de pe raza UAT Ovidiu, reprezentanţii autorităţii publice locale au transmis unele
precizări legate de modul în care Primăria poate interveni în remedierea acestor probleme.
 
„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de aceste neconcordanţe în funcţionare, dar care nu ţin de neglijenţa sau nepăsarea administraţiei publice locale, şi asigurăm locuitorii oraşului că facem toate demersurile legale necesare îmbunătăţirii acestor servicii. Drept urmare, menţionăm: Primăria oraşului Ovidiu este parte din proiectul «Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Constanţa» (SMID Constanţa), proiect în care UAT Ovidiu are calitatea de beneficiar, sens în care au fost deja demarate procedurile legale de licitaţie pentru desemnarea operatorului zonal de gestionarea serviciilor de salubrizare. Acest fapt conduce la imposibilitatea achiziţionării prin orice mijloace a echipamentelor necesare desfăşurării în condiţii optime a acestei activităţi, echipamentele fiind deja achiziţionate în numele beneficiarului - Oraşul Ovidiu - de către reprezentanţii ADI Dobrogea, care le au în gestiune, drept urmare oraşul Ovidiu riscând o dublă finanţare prin achiziţionarea oricăror echipamente (maşini de gunoi, pubele, maşini de spălat), altele decât cele cuprinse deja în proiect, situaţie în care ar trebui să răspundă contravenţional sau penal pentru dubla accesare a fondurilor cu finanţare din alte surse. Potrivit Statutului Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea a judeţului Constanţa, oraşul Ovidiu are calitatea de membru alături de celelalte UAT-uri din zona de Sud Est“, au transmis reprezentanţii Primăriei Ovidiu.
 
În scopul detalierii fazelor de implementare a acestui proiect şi pentru o mai bună informare a stadiului, este necesar să fie accesat site-ul ADI Dobrogea - http://www.adidobrogea.ro, documentul de poziţie prezentat în Anexa nr. 6 prezentând detaliat scopul şi rezultatele acestui proiect.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii