Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Vulturu a împlinit 158 de ani de atestare

ro

13 Jan, 2012 03:02 2223 Marime text
Vulturu_Marius_Eugen_Berbec_2_.jpgLocalnicii sărbătoresc aniversarea comunei prin competiţii sportive şi de cultură generală. Mâine, cu toţii sunt invitaţi la bal. Se anunţă un an bun pentru localitate. Şcoala, reţeaua de alimentare cu apă şi sistemul centralizat de canalizare vor fi reabilitate

Localnicii din comuna Vulturu au început anul sărbătorind. În data de 7 ianuarie au demarat cu aplomb manifestările dedicate Zilelor comunei Vulturu. Activităţile prilejuite de împlinirea a 158 de ani de la înfiinţarea localităţii continuă şi astăzi. Primarul localităţii, Eugen Marius Berbec, a precizat că la nivelul comunităţii pe care o reprezintă se desfăşoară, ca de fiecare dată, concursuri sportive de şah, table, fotbal, precum şi competiţii de cultură generală. Şezătoarea organizată de femeile din localitate a devenit şi ea o tradiţie, ca atare ea are loc şi-n acest an. Mâine, festivităţile se vor încheia. Cei mai buni dintre cei mai buni competitori vor fi premiaţi aşa cum se cuvine. Seara, cetăţenii din Vulturu sunt aşteptaţi la bal. Un foc impresionant de artificii va încheia seria evenimentelor menite să celebreze cei 158 de ani de la înfiinţarea comunei. Prima atestare documentară a comunei Vulturu datează din 14 ianuarie 1854, când a fost redactat un tacrir, în care se menţionează numele comunei, pe atunci Cartalu.

Se anunţă un an bun pentru locuitorii comunei Vulturu. Autoritatea locală susţine că elevii din comunitate vor începe anul şcolar 2012 - 2013 în şcoală nouă. De o lună de zile au început lucrările de extindere a unităţii de învăţământ din localitate. Extinderea a fost cuprinsă în cadrul PRIS (Proiectul pentru Reabilitarea Infrastructurii Sistemului), program derulat de Ministerul Educaţiei cu Banca Mondială. Se va construi o şcoală nouă pe structura celei vechi, a apreciat primarul localităţii. „Proiectul pentru extinderea şcolii a fost depus în anul 2006 de vechea administraţie. Între timp, acesta a fost aprobat, iar de o lună de zile au început şi lucrările", a menţionat Eugen Marius Berbec. Clădirea unităţii de învăţământ este formată din două corpuri, unul datează din 1888, iar celălalt din 1904. În anul 2007, Guvernul a alocat 200.000 de lei pentru modernizarea interiorului clădirii. Atunci a fost înlocuită instalaţia electrică şi a fost montat un alt parchet. Sistemele de alimentare cu apă şi canalizare vor fi reabilitare şi ele în acest an. În data de 26 septembrie 2011, Administrarea Fondului pentru Mediu a declarat eligibil proiectul depus de Primăria Vulturu în acest sens. Vor fi alocaţi de AFM 5.400.000 de lei pentru realizarea obiectivului. Să nu uităm că tot cu bani de la AFM, prin programul Casa Verde, autoritatea locală a reuşit să reabiliteze sistemul de încălzire individuală de la dispensar, bibliotecă, secţia de poliţie, poştă, şcoală şi de la primărie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii