Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Saraiu are planuri mari Cimitirele comunei vor fi sistematizate şi împrejmuite, iar alte trei proiecte majore aşteaptă să fie aprobate

ro

08 Apr, 2014 00:00 1814 Marime text
Comuna Saraiu este într-o continuă schimbare, dezvoltare şi modernizare. Cum primăvara şi-a intrat deja în drepturi, administraţia publică locală a şi început demararea proiectelor menite să schimbe faţa comunei. „S-au văruit deja pomii şi s-a făcut igienizarea de primăvară a satului Saraiu, iar în prezent se execută aceleaşi lucrări şi în satul Dulgheru“, a precizat gospodarul-şef al comunei, Dorinela Irimia. Iar pentru că sărbătorile Pascale se apropie cu repeziciune, administraţia publică locală nu putea să omită din planurile sale venirea Iepuraşului: „Vom organiza, în ultima zi de vineri înainte de vacanţa micuţilor, serbarea «Uite, vine Iepuraşul!», în incinta căminului cultural din Saraiu, unde vor veni toţi cei 185 de copii ai satelor Dulgheru şi Saraiu pentru a-şi primi cadourile binemeritate de la urecheat.

De asemenea, vor primi un pachet cu alimente de Paşti şi cei peste 750 de pensionari, persoane cu handicap, sau persoane fără venituri, din localitate“, a mai spus primarul Dorinela Irimia.
Un alt proiect demarat de aleşii locali de la Saraiu vizează sistematizarea cimitirului din satul Dulgheru, arondat comunei. „Cimitirul localnicilor de la Dulgheru va fi extins cu 650 de metri liniari, împrejmuit şi sistematizat. Gardul va fi realizat din plăci prefabricate şi va fi unul solid, astfel încât să nu mai permită accesul animalelor în incintă. De asemenea, vor fi realizate două porţi de acces. În întreg cimitirul vor fi create alei pietonale şi trotuare şi vor fi montaţi 14 stâlpi solari de iluminat. Va fi creată şi o sursă de alimentare cu apă, care este foarte necesară în astfel de locuri“, a adăugat primarul comunei Saraiu. Valoarea investiţiilor lucrărilor de la cimitirul din Dulgheru se ridică la peste 100.000 de lei, bani de la bugetul local.

Primarul mai spune că şi cimitirul de la Saraiu va fi sistematizat. „În planul de lucrări am inclus şi intervenţia din cadrul cimitirului din Saraiu, care va fi igienizat şi sistematizat corespunzător, prin realizarea unei alei principale ce va fi pavată, iar de aici vor fi asfaltate alei din două în două morminte“, a declarat şefa administraţiei publice locale din Saraiu.
„De asemenea, ne pregătim să depunem trei proiecte prin Grupul de Acţiune Locala (GAL). Prima investiţie este în valoare de 150.000 euro şi e centrată pe modernizarea Căminului Cultural din Saraiu, iar prin cea de-a doua ne dorim să modernizăm drumurile din localitate, valoarea investiţiei acestui proiect fiind de aproximativ 100.000 euro. Cel de-al treilea proiect prevede construirea unui teren de sport prevăzut şi cu nocturnă în localitatea Saraiu, care va fi poziţionat la intrarea în localitate“, a afirmat gospodarul-şef Dorinela Irimia. Astfel, vor fi asfaltaţi aproximativ doi kilometri de străzi, pornind din strada principală până la cimitir.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii