Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Columbofili şi regalişti Consiliul Local Constanţa va prelungi contractele de închiriere pentru zeci de sedii de partide şi asociaţii

ro

11 Nov, 2013 00:00 2218 Marime text
Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa dezbate, în şedinţa de astăzi, un proiect de hotărâre privind prelungirea unor contracte de închiriere pentru spaţii cu altă destinaţie decât cea de locuinţă. Este vorba de 38 de astfel de spaţii. Printre acestea se numără un spaţiu de 151 metri pătraţi în care funcţionează Societatea Naţională Radio Comunicaţii S.A., sediul din bulevardul 1 Mai al Partidului Conservator, sediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanţa” din 1 Mai, precum şi sediul Uniunii Democrate Turce din România, în suprafaţă de 42 metri pătraţi, situat în bulevardul Alexandru Lăpuşeanu.

În acelaşi proiect de hotărâre figurează sediul de pe Alexandru Lăpuşneanu al PSD, în suprafaţă de 123,53 metri pătraţi, precum şi sediul PDL, situat pe acelaşi bulevard, în suprafaţă de 101,25 mp. Şi sediile PNL din bulevardul Ferdinand (340,37 mp) şi de pe strada Vasile Pârvan (170,94 mp), cel al PRM din strada Mercur (72,11 mp) şi al PNŢCD de pe Ferdinand (340,37 mp) fac obiectul acestui proiect de hotărâre, în vederea prelungirii contractelor de închiriere.

Dintre instituţiile publice care au nevoie de prelungirea contractelor de închiriere a sediilor amintim Direcţia Sanitar-Veterinară (o circumscripţie veterinară din strada Aleksandr Puşkin, în suprafaţă de 82,73 mp), Societatea Română de Televiziune (37,88 mp pe bulevardul Ferdinand), Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” (pe strada Aristide Karatzali), Cantina de Ajutor Social (strada Cpt. Petre Romulus), dar şi Teatrul de Stat Constanţa (54,50 mp la parterul blocului S1 de pe bulevardul Tomis).
În aceeaşi anexă figurează şi câteva societăţi, printre case regăsim cunoscuta Conpress Holding, care îl are ca asociat, printre alţii, pe Sorin Gabriel Strutinski. Aceasta din urmă are un depozit de 198,51 mp pe strada Tudor Vladimirescu, depozit pentru închirierea căruia consilierii locali constănţeni vor vota prelungirea contractului.
Interesante sunt, dintre aceste 38 de spaţii, cele folosite de Asociaţia Columbofilă, Asociaţia Regele Mihai şi Asociaţia Mişcarea România Viitoare şi de Yacht Club Regal Român. Asta pentru că în afara faptului că au nevoie de prelungirea contractului de închiriere a sediilor, aceste asociaţii sunt, de ceva vreme, „amorţite” în tăcere. Nu se ştie nimic despre activitatea lor, despre eventuale iniţiative sau evenimente organizate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii