Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CLM oferă locuri de veci pentru opt revoluţionari (documente)

ro

27 Oct, 2016 00:00 3356 Marime text
 

În şedinţa din 31 octombrie a Consiliului Local Municipal Constanţa (CLM) se vor atribui în proprietate revoluţionarilor suprafeţe de teren reprezentând locuri de veci, în baza Legii nr. 341/2004 a recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din decembrie 1989 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987.
 
Astfel, se oferă loc de înhumare în Cimitirul Municipal având o suprafaţă de 4,50 mp pentru fiecare dintre următorii revoluţionari: Petre Ţuţuianu, Mihai Gheorghe, Gabriel Cordonescu, Elena Filipescu, Ioan Filipescu, Iulian Anghel, Gheorghe Damaschin şi Gheorghe Vicol.
 
Atribuirea terenurilor dotate cu criptă este fără plată, având ca scop realizarea înhumărilor. Dreptul de proprietate acordat nu poate fi transmis decât prin moştenire legală. Deţinătorii dreptului de proprietate nu vor mai putea beneficia de concesiunea unui alt loc de înhumare în niciunul dintre cimitirele de pe raza municipiului Constanţa.
Înhumările, deshumările şi reînhumările se vor efectua cu avizul Serviciului Administrare Cimitire de către societăţile în raza cărora se află locul de înhumare deţinut în proprietate, cu respectarea normelor sanitare antiepidemice şi în baza tarifelor stabilite în conformitate cu prevederile legale.
 
În raportul proiectului de hotărâre s-a stabilit că „în locurile respective vor putea fi înhumaţi titularul dreptului de proprietate, soţii/soţiile acestora, precum şi ascendenţii lor până la gradul IV, inclusiv, precum şi orice altă persoană, numai cu acordul scris al titularului, cu rezervarea unui loc pentru titular. Titularii drepturilor de proprietate a locurilor de înhumare au obligaţia amenajării şi întreţinerii acestor locuri şi a lucrărilor funerare existente, asigurându-le un aspect cât mai îngrijit”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii