Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CL Cernavodă a votat bugetul Noi parcări şi înfrăţirea cu un oraş din Canada, în 2014

ro

28 Jan, 2014 00:00 1522 Marime text
Consilierii locali din Cernavodă au fost chemaţi ieri în şedinţă. Primarul Gheorghe Hânsă le-a prezentat aleşilor locali noul buget al oraşului, acesta fiind supus aprobării. Pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat mai multe proiecte la fel de importante, precum adoptarea Planului local de acţiune pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole şi reactualizarea Planului de analiză şi acoperire a riscurilor pentru oraşul Cernavodă.

În aceeaşi şedinţă, consilierii au votat pentru aderarea unor unităţi administrativ-teritoriale la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal Constanţa. Un alt proiect înscris pe ordinea de zi a privit aprobarea atestării apartenenţei la patrimoniul privat al oraşului Cernavodă şi inventarierea unei suprafeţe totale de 31.684,25 de metri pătraţi. În atenţia consilierilor s-a aflat şi aprobarea investiţiilor propuse a fi realizate prin POS Mediu 2014 - 2020 şi a alocării din bugetul local a valorii cofinanţării asistenţei tehnice pentru elaborarea aplicaţiei de finanţare a investiţiilor.

De asemenea, s-a votat cuantumul alocaţiei de hrană pentru consumurile colective din centrele aflate în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Cernavodă. Proiectul social „Respect şi sprijin pentru seniorii oraşului nostru” continuă şi în acest an, în şedinţa de ieri fiind adoptat un proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii numărul 170/26.06.2013 privind aplicarea şi implementarea acestui program. În 2014, autoritatea locală are în plan realizarea a noi locuri de parcare, dar şi a unui loc de joacă, fiind votate în acest sens următoarele proiecte: proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru investiţia „Parcare strada Dacia nr. 68, oraş Cernavodă”, proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru investiţia „Parcare strada Salciei - bloc E3, cartier Columbia, oraş Cernavodă”, proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru investiţia „Parcare şi loc de joacă pe strada Prundului, zona Barăci 11-12, oraş Cernavodă”. Tot în şedinţa de ieri a fost aprobat proiectul de hotărâre privind adoptarea documentaţiei tehnico-economice pentru investiţia „Extindere platforme colectare deşeuri menajere, în oraş Cernavodă”.
Au fost votate şi scutiri de la plata impozitului pe clădirile aflate în proprietatea Asociaţiei „Save the dogs and other animals”, care deţine adăpostul de câini din Cernavodă. Urmează şi o nouă înfrăţire. După ce oraşul Cernavodă a semnat în data de 24 ianuarie o Înţelegere de Cooperare cu oraşul turc Luleburgaz, ieri, consilierii locali au votat un proiect de hotărâre privind aprobarea Înţelegerii de Cooperare între oraşul Cernavodă şi oraşul Pickering din Canada.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii