Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:06 13 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC reia în 2014 celebrele concursuri pentru şoferii superdotaţi (documente)

ro

03 Feb, 2014 00:00 2137 Marime text
Un nou an, noi concursuri de angajare la Consiliul Judeţean Constanţa. Instituţia caută personal pentru ocuparea a două posturi declarate temporar vacante, precum şi a unei funcţii vacante. Două dintre cele trei posturi se adresează conducătorilor auto, semn că şoferii sunt la mare căutare în cadrul instituţiei judeţene. Mai precis, în cazul celor două posturi temporar vacante, este vorba de un post de şofer, treapta profesională I, şi un altul de referent, de asemenea, treapta profesională I. Cel de-al treilea post, de această dată vacant, scos de CJC la concurs la începutul acestui an, se adresează tot şoferilor.
Examenele vor consta în susţinerea unei probe scrise şi a unui interviu. Pentru cele două posturi vacante, concursurile vor avea loc în data de 14 februarie, în timp ce pentru postul vacant de şofer, concursul va avea loc în perioada 3-5 martie, de la ora 10, la sediul CJC din bulevardul Tomis numărul 51 din Constanţa.

Dacă luăm exemplul celebrului concurs organizat în vara anului trecut de Consiliul Judeţean pentru ocuparea unui post temporar de şofer, nu credem că se vor înghesui la uşa CJC-ului prea mulţi conducători auto. De fapt, bazându-ne pe ceea ce s-a întâmplat anul trecut, un singur candidat credem că va fi de-ajuns şi îndeajuns de bun. Şi aceasta pentru că în vara anului 2013, unica persoană care a dat examen pentru postul de şofer declarat de CJC temporar vacant, în mod surprinzător s-a dovedit a fi într-atât de pregătit (bibliografia de concurs a fost una extrem de stufoasă!), încât a şi luat examenul. Ca un făcut, nu am putut afla nicio dată despre şoferul care a reuşit să promoveze concursul de angajare. Reprezentanţii CJC de la Departamentul de Resurse Umane nu au vrut să ne dezvăluie identitatea unicului candidat, motivând că acestea sunt „date de stare civilă”. Nici salariul pe care îl va câştiga noul angajat al CJC nu l-am putut afla, deşi acesta este plătit din bani publici.
 
Sunt testate cunoştinţele de drept administrativ (vezi documente)
 
Că eşti şofer, că eşti referent, pentru a fi angajat la CJC trebuie să cunoşti conţinutul a şase acte normative. Şoferii trebuie să aibă cunoştinţe solide de drept administrativ, solicitându-li-se, potrivit bibliografiei, să aprofundeze următoarele legi: Legea 215/2001 a administraţiei publice locale, Legea 53/2003 - Codul Muncii, Legea 477/2004 privind Codul de conduită, OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, Legea 203/2012 privind circulaţia pe drumurile publice, HGR 286/20011 privind aprobarea Regulamentului cadru privind principiile generale de ocupare a unui post. Şi-n cazul referentului, bibliografia face trimitere la următoarele acte normative: Legea 215/2013, Legea 477/2004, Legea 544/2001 privind accesul la informaţiile de interes public, OUG 27/2002 privind soluţionarea petiţiilor, Legea 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică şi HCJC numărul 113/31.07.2003 privind adoptarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Judeţean Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii