Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC caută reprezentanţi ai studenţilor pentru Consiliul Consultativ de Tineret în rândul… viitorilor politicieni?! (document)

ro

12 May, 2016 00:00 2634 Marime text

 
Ieri, la propunerea consilierului judeţean liberal Gheorghe Măndilă, aleşii judeţeni au votat constituirea Consiliului Consultativ pentru Probleme de Tineret. Proiectul prevede ca viitorul consiliu al tinerilor să se afle în subordinea CJC.
 
Înfiinţarea acestui organism este mai mult o obligaţie a CJC, deoarece judeţul administrează fonduri pentru tineret, iar potrivit legii, autoritatea publică locală trebuie să găsească, prin consultare, o destinaţie cât mai bună a acestor fonduri. Mai mult, pentru că au trecut mai bine de trei luni de la adoptarea bugetului, CJC risca să fie acţionat în instanţă de către tineri, pentru că nu respecta obligaţiile impuse de lege.
 
Cu alte cuvinte, rolul noii instituţii este acela de a asigura participarea tinerilor la deciziile care îi vizează, inclusiv la elaborarea şi promovarea lor.
 

„Aş dori să fac o singură menţiune: vom completa conducerea Consiliului Consultativ pentru Probleme de Tineret cu reprezentanţii studenţilor, eventual doi reprezentanţi, într-o şedinţă ulterioară“, a declarat, în cadrul şedinţei de ieri, vicepreşedintele CJC Nicolae Cristinel Dragomir.

 
Astfel, consilierii judeţeni au hotărât ca din cadrul noii structuri aflate în subordinea CJC să facă parte reprezentanţi ai organizaţiilor şi ai structurilor de tineret care funcţionează la nivelul judeţului Constanţa. Mai exact: reprezentanţi ai Fundaţiei Judeţene pentru Tineret, ai organizaţiilor studenţeşti, ai organizaţiilor de elevi, ai structurilor sindicale adresate tinerilor, ai structurilor patronale adresate tinerilor şi, nu în ultimul rând, ai structurilor de tineret din cadrul partidelor politice.
 
Înscrierea în viitorul consiliu consultativ se va realiza prin cerere de adeziune, depusă la secretariatul acestuia. Consiliul Consultativ se va adresa tinerilor şi îşi va desfăşura activitatea în domeniile: cultură, educaţie şi formare, ocuparea forţei de muncă şi antreprenoriat, activităţi de voluntariat, sport, sănătate, mediu şi incluziune socială.
 
Consiliul va fi format dintr-un plen (conducere), comisii de lucru şi secretariat. Plenul va trebui să se întrunească cel puţin o dată pe lună sau în sesiune extraordinară, ori de câte ori va fi necesar. Pe de altă parte, comisiile de lucru vor fi formate din reprezentanţii aleşi din rândul membrilor plenului.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza proiectul de hotărâre votat de consilierii judeţeni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii