Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJ Constanța va aproba proiectul pentru dotarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța

ro

16 Dec, 2020 00:00 2031 Marime text
  • Peste 7 de milioane de lei ar putea ajunge la Spitalul Județean Constanța
  • CJ Constanța va supune la vot pe 17 decembrie, la ședința ordinară proiectul
  • Banii sunt din fondurile Programului Operațional Infrastructură Mare
 
Consiliul Județean Constanța se întrunește în ședință pe data de 17 decembrie, online. Printre celelalte proiecte se numără și cel  privind aprobarea proiectului „Dotarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța in vederea consolidarii capacitatii de gestionare a crizei COVID-19” si a indicatorilor tehnico-economici aferenti” și a indicatorilor tehnico – economici aferenți.
 
Proiectul are o valoare totală de 7.213.127,63 lei, respectiv 1.489.238,70 euro, depus la finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară 9, Obiectivul specific 9.1. Durata de implementare este de 14 luni în perioada martie 2020 – aprilie 2021, iar activitățile sunt finanțate 100% din POIM.
 
Spitalul a depus la finanțare în cadrul POIM proiectul menționat. Încă de la începutul crizei pandemice, unitatea medicală a analizat resursele disponibile, infrastructura proprie precum și necesitatea unor investiții, achiziționând în acest sens, atât din surse proprii cât și cu suportul CJC, echipamente și aparatură medicală de specialitate, cât și materiale și dispozitive de protecție în vederea asigurării funcționabilității sale pentru asigurarea unui răspuns în timp util și eficient al unității sale la criza COVID-19.
 
Lista echipamentelor și materialelor propusă prin acest proiect, cuprinde, printre altele: ecograf doppler color portabil cu minim 2 sonde convexe și 1 sectorială, ecograf doppler color fix cu 3 sonde convexe și 1 liniară sectorială, defibrilator cu monitor LCD bifazic, sincron și asincron, bronhoscop flexibil cu canal de lucru, analizator de gaze sancuinge portabil, ecograf portabil cu transductor US pentru cord și plămân, aparat Roentgen digital fix și mobil, spirograf compatibil cu sistem computerizat de impuls-oscilometrie, bodyplestismograf cu opțiune TLCO inclusă, echipament de dezinfecție prin nebulizare inclusiv echipamente de protecție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii