Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine cântă de ziua romilor la Constanţa Spectacol mare, mare, la Pavilionul Expoziţional

ro

08 Apr, 2013 00:00 2422 Marime text
Pe data de 8 aprilie este celebrată „Sărbătoarea etniei romilor din România”, eveniment adoptat prin lege de Parlamentul României la iniţiativa deputatului romilor, Nicolae Păun. „Cu prilejul primului Congres al Romilor, desfăşurat la 8 aprilie 1971, lângă Londra, au fost adoptate cântecul «Gelem, Gelem» ca imn al romilor de pretutindeni şi steagul romilor”, se menţionează pe calendarintercultural.ro.

Romii din Constanţa vor avea astăzi parte, cu ocazia zilei etniei pe care o reprezintă, de un eveniment care se va derula la Pavilionul Expoziţional, începând cu ora 14.00. Potrivit declaraţiilor lui Dumitru Petrică, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidei Romilor, este vorba despre un spectacol organizat de Consiliul Judeţean Constanţa în colaborare cu Partida Romilor: „Este un spectacol cu muzică, dansuri, poezie, un spectacol care include chiar şi o scenetă, organizat de Consiliul Judeţean şi Partida Romilor. Sunt invitaţi formaţia Gipsy Casual, un ansamblu de dansuri ţigăneşti de la Cernavodă, Taraful Căluţ, Doru de la Constanţa şi Gheorghe Parnica”, a declarat preşedintele Partidei Romilor.
Dumitru Petrică estimează că la eveniment vor fi prezenţi câteva sute de romi. „Sunt invitaţi reprezentanţi ai tuturor celor 22 de filiale ale Partidei Romilor din judeţul Constanţa”, a menţionat preşedintele formaţiunii.
Potrivit declaraţiilor lui Gabriel Diceanu, purtătorul de cuvânt  al CJC, Consiliului Judeţean susţine evenimentul dedicat etniei rome, dar nu financiar, „ci logistic”: „Nu este niciun sprijin financiar, ci unul logistic. Le-am pus la dispoziţie spaţiu în Pavilionul Expoziţional şi îi ajutăm cu mediatizarea la TV Neptun, nişte ştiri”. Diceanu a menţionat că Partida Romilor a făcut, e drept, solicitare în vederea unui sprijin financiar din partea CJC, „dar a fost prea din scurt şi nu a putut fi onorată”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii