Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul pentru tineret va fi inaugurat în câteva zile Comuna Tuzla, pe cale să „adopte“ o nouă construcţie

ro

23 Oct, 2014 00:00 2604 Marime text
Tuzla se va mândri, în câteva zile, cu cel mai nou centru pentru tineret din judeţul Constanţa. La începutul anului 2013, o clădire neutilizată din localitate a fost luată în custodie de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) - „Zona Metropolitană Constanţa“.

Primăria comunei Tuzla, în colaborare cu ADI, a demarat implementarea proiectului denumit „Reabilitarea, extinderea şi dotarea unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, localitatea Tuzla, în vederea utilizării acesteia drept centru pentru tineret“. Proiectul prevede reabilitarea, reamenajarea şi dotarea clădirii ce are o suprafaţă considerabilă de 1.187,94 mp. Valoarea totală a proiectului este de 4.005.736 de lei. De acest centru pentru tineret se vor putea bucura peste 1.500 de tineri. „A fost o muncă susţinută, ne-am încadrat în termenele pe care ni le-am impus, astfel că, în momentul acesta, ne-au rămas de făcut doar ultimele retuşuri înaintea marii inaugurări. Chiar dacă iniţial am crezut că pe 1 Decembrie, de Ziua României, vom face inaugurarea, am decis ca evenimentul să aibă loc mai devreme, iar atunci să organizăm, de ce nu, un alt eveniment dedicat Zilei Naţionale“, a declarat primarul comunei Tuzla, Florin Constantin Micu. „Pe 11 noiembrie, va avea loc momentul mult-aşteptat şi vom inaugura noua clădire, care va deveni, cum altfel, un simbol al localităţii. Aşteptăm ca la acest eveniment să participe autorităţi locale, judeţene şi chiar centrale, reprezentanţi ai Zonei Metropolitane şi alţi câţiva oaspeţi-surpriză“, a declarat ,pentru ZIUA de Constanţa, gospodarul-şef al comunei Tuzla.

Cel mai mare sat pescăresc din Europa

Iar proiectele de anvergură derulate la Tuzla nu se opresc aici. Cel mai mare sat pescăresc din Europa urmează a fi construit tot în localitatea tranzitată pe timpul verii de mii de turişti. „Avem pregătite aproape toate actele pentru demararea proiectului Satului Pescăresc de pe balta Tuzla. Mai aşteptăm să iasă PT-ul (n.r. Proiectul Tehnic) şi în câteva zile ne apucăm de treaba! Satul Pescăresc va fi cel mai mare din Europa şi nu o spun sub formă de laudă! Se va întinde pe o suprafaţă de peste patru hectare şi va fi amenajat din bani europeni, prin Programul Operaţional de Pescuit. După aproximativ doi ani în care proiectul a fost ţinut pe loc, încetul cu încetul, lucrurile curg în direcţia favorabilă“, a mai declarat primarul Constantin Micu. „E adevărat că vine iarna, dar cât vremea va ţine cu noi şi nu vor fi precipitaţii, vom putea să începem treaba, să lucrăm la taluzare, la consolidare şi la alte lucrări pregătitoare“, a mai spus gospodarul-şef de la Tuzla. Pe această suprafaţă urmează a fi amenajate şi spaţii comerciale, de alimentaţie publică, spaţii de odihnă, dar şi facilităţi pentru recreere şi de promenadă. Valoarea lucrării este de 9.600.000 de lei şi este finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Programul Operaţional de Pescuit.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii