Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai mare navă-feribot din lume, în Portul Constanța Drumurile pe mare din Georgia și Ucraina se opresc la Tomis

ro

17 Oct, 2014 00:00 3795 Marime text
O nouă linie de feribot la Marea Neagră, pe ruta Constanța - Batumi (Georgia) - Ilyichevsk (Ucraina), a fost inaugurată ieri la Constanța. Linia aparține operatorului portuar român Romcargo Maritim și partenerului ucrainian Ukrferry LLC, compania care deține navele. La evenimentul de lansare a fost așteptat și ministrul Transporturilor, Ioan Rus, însă cel care a reprezentat portofoliul român de la Transporturi a fost secretarul de stat Iulian Matache.

„Ca stat membru al Uniunii Europene, România este implicată  activ în punerea în aplicare a Strategiei UE pentru Asia Centrală, atât la nivel politic, cât şi economic. Astăzi facem un alt pas important în realizarea acestei legături“, a declarat Iulian Matache. „În perspectiva apropiată se preconizează intensificarea colaborării în cadrul inițiativelor TRACECA cu Republica Kazahstan Republica Ayerbaidjan și Georgia în cadrul Proiectului de transport combinat (tren/RO-RO) Silk-Wind (Axa est-vest)“ a precizat acesta. La eveniment au participat și oficiali din Georgia și Ucraina, care și-au exprimt covingerea că relațiile de colaborare între cele trei țări, legate acum de o linie de feribot sub formă de triunghi vor continua și se vor dezvolta la toate nivelurile.

La eveniment a participat și senatorul de Constanța Nicolae Moga, care a declarat că speră ca relațiile comerciale stabilite să continue și să se dezvolte, iar vasele care vor asigura transportul să asigure o legătură trainică.
Cu ocazia ceremoniei oficiale, cea mai mare navă-feribot Ro-Ro/pasageri/railway din lume, Greifswald, a atras toate privirle celor sosiți în Portul Constanța. Nava a venit de la Ilyichevsk și va porni de aici călatoria spre Batumi. Săptămânal, navele vor sosi în Portul Constanța joia, la ora 16.00, urmâd să plece către Batumi în aceeași zi, la ora 23.59. În Georgia, nava ajunge duminică, la ora 7.00, de unde va pleca la ora 21.00 spre Illichivsck. La Illichivsk ajunge miercuri la ora 7.00, iar de aici va porni către Portul Constanța la ora 21.00.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii