Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune Primăria Constanţa despre podul devalizat din Parcul Tăbăcărie „Le-am spus că, dacă merg pe pod, constănţenii o fac pe riscul lor“ (galerie foto)

ro

02 Jul, 2014 00:00 5234 Marime text
Atrăgeam atenţia, la începutul acestei săptămâni, asupra stării de profundă degradare în care se află podul din Parcul Tăbăcărie. O punte suspendată ale cărei scânduri au dispărut şi a cărei structură metalică e complet ruginită, ceea ce o face acum nefuncţională. Mai mult, pentru că acest pod se află chiar deasupra lacului din Parcul Tăbăcărie, din cauza halului în care a ajuns, el constituie un real pericol pentru constănţeni. Ce spun reprezentanţii Primăriei Constanţa? Cum justifică ei ruinarea acestui obiectiv de care răspund? „Municipalitatea se ocupă“, a fost răspunsul administraţiei publice locale constănţene.

Nicolae Nuţu, şeful Serviciului Sistematizare Rutieră şi Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, a declarat că acest pod trebuia să fie, încă de anul trecut, inclus într-un proiect european. Dar pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, administraţia locală „este în cursul achiziţiei publice“. Nuţu a refuzat categoric să menţioneze dacă, pentru repararea podului, contractul va fi adjudecat în urma unei licitaţii publice sau prin atribuire directă. El a explicat însă că Primăria Constanţa ar fi făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a delimita zona, în scopul de a reduce astfel posibilele riscuri la care s-ar expune constănţenii prin traversarea podului.

Amintim că, la momentul actual, la faţa locului nu se află niciun indicator prin care să se atragă atenţia asupra pericolului. „Zona este devalizată. Nu aveam cum să punem panouri din cinci în cinci minute. Am luat toate măsurile pentru eliminarea riscurilor. Am îngrădit zona cu funie, dar a fost tăiată. Am pus indicatoare şi panouri mari. Am pus panouri inclusiv în copaci, dar tot au dispărut“, a explicat şeful Serviciului Sistematizare Rutieră şi Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa.
Nicolae Nuţu consideră că vina pentru degradarea zonei nu aparţine doar Primăriei municipiului Constanţa, ci şi cetăţenilor lipsiţi de simţ civic.
Aşa cum am precizat în ediţia de luni, una dintre întrebările care se impun în acest caz este cine anume se va face responsabil în situaţia în care pe pod sau în imediata sa apropiere va avea loc vreun accident?!? „Noi am fost la faţa locului, am discutat cu elevii, inclusiv cu profesorii de care erau însoţiţi, de «n» ori am fost acolo... Le-am spus că, dacă merg pe pod (n.r. cetăţenii), o fac pe riscul lor“, a explicat reprezentantul Primăriei Constanţa. Am vrut să aflăm de ce, din moment ce podul reprezintă un real pericol, municipalitatea nu s-a grăbit să-l repare. Şeful Serviciului Sistematizare Rutieră şi Servicii Publice a „lămurit“ problema: „Podul este o prioritate pentru Primăria Constanţa”. Halal prioritate!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cetatean profund nemultumit 02 Jul, 2014 09:16 "Prioritate pt Constanta" sunt doar proiectele de balci ale lui Mazare, in rest nimanui nu-i pasa de faptul ca tot orasul e rascolit de sute de lucrari incepute si neterminate. In zona BIG s-au tras cabluri de mai bine de un an si nu s-au refacut trotuarele; in plus s-a inceput alta lucrare de peste 2 luni,a rezultat o groapa imensa care acopera 90% din trotuar, cine stie cate luni le mai trebuie ca sa termine ce au inceput. Dar nici nu ne facem iluzii, cei care fac aceste lucrari sunt acoperiti la nivelul Primariei, nu-i va deranja nimeni, SHPAGA sa traiasca.