Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce restricţii de circulaţie se aplică pe Podul de la Agigea Vor fi închideri programate până pe 15 iunie. Iată când

ro

17 Jan, 2014 00:00 2049 Marime text
La Prefectura Constanţa a avut loc, ieri, o şedinţă cu factorii responsabili care au ca obiect de activitate podul de la Agigea. În acest context, prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, a declarat că restricţiile de circulaţie pe acest obiectiv vor fi reluate peste câteva zile: „În decembrie v-am anunţat că va fi ridicată restricţia de greutate de la 3,5 la 5 tone, traficul de persoane nu a fost restricţionat, dar din 23 ianuarie începe o nouă fază a lucrărilor de punere în siguranţă a podului şi în această situaţie constructorul, consultantul, proiectantul şi beneficiarul ne-au anunţat că începe a doua etapă.

Din 23 ianuarie nu mai circulă decât autovehiculele de transport până în 5 tone, autobuzele nu mai pot circula”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa.
În ceea ce priveşte celelalte restricţii, ele se menţin la fel: podul va fi închis în fiecare zi de marţi, joi şi sâmbătă, între orele 09.00 - 13.00, precum şi în fiecare noapte de luni spre marţi, în intervalul 23.00 - 04.00.

La eveniment a fost prezent şi Cristian Andrei, directorul general adjunct al CNADNR. „Perioada (n.r. de restricţie) va fi de pe 23 ianuarie până la începutul sezonului estival, respectiv 15 iunie. Până la începutul sezonului finalizăm hobanele, se va da drumul la circulaţie pe pod, fără restricţii, apoi, din septembrie, mai avem câteva mici lucrări până la închiderea lucrării. Vor fi terminate până la sfârşitul lui 2014”, a explicat oficialul CNADNR.

Conform declaraţiilor lui Mihai Băşulescu, directorul Direcţiei Proiecte din Fonduri Externe Rambursabile din cadrul CNADNR, proiectul privind reabilitarea podului de la Agigea trebuia să coste, iniţial, 4 milioane de euro. „Cu această etapă de schimbare a hobanelor e posibil să ajungem la 12 milioane de euro, incluzând şi finalizarea lucrărilor la tablier”, a precizat Băşulescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii